Ordu'da Yol Yapimi Çalismasinda Lahit Bulunan Alandaki Çalismalar Sürüyor

Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Hilmi Güler, Fatsa ilçesinde yol yapim çalismasi sirasinda yaklasik 2 bin yillik oldugu tahmin edilen lahit oldugu alanda incelemelerde bulundu.

Güler, Kurtulus Mahallesi'ndeki kazi çalismalarinin devam ettigi alani ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldi.

Daha sonra gazetecilere açiklamalarda bulunan Güler, "Alan milattan önce 1. yüzyila ait Antik Bolaman üzerine kurulmus bir manastir, mezarlik ve yerlesim alani olarak degerlendiriliyor." dedi.

Güler, simdiye kadar yapilan kazida, daginik halde insan iskeleti, sikkeler, cam bilezik, altin yüzük, kemer tokalari, pismis topraktan yapilmis testinin çikarildigini belirterek, yürütülen çalismalardan dolayi mutluluk duyduklarini söyledi.

Yapilan çalismalarla tarihin gün yüzüne çikacagina isaret eden Güler, "Burasi hem bir manastirin hem de mezarlarin oldugu çok önemli bir yer. Burada kollarinda bilezikler bulunan ve halen o günkü sartlari tasiyan insan iskeletleri ortaya çikti. Genis bir alanda yapilan kazi çalismalari tüm titizlikle devam ederken uzmanlarin yaptigi degerlendirmelerde alan içerisinde yeni lahit mezarlarin oldugu da düsünülüyor. Ayrica yapilacak olan kapsamli çalismalar ile gizli kalmis bu tarihi gün yüzüne çikararak Ordu'muzu tarih turizminde de öncü bir il yapmayi hedefliyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA