Japonya'dan Kovid-19 Asilarina Adil Erisim Kapsaminda Asi Doz Destegini 60 Milyona Çikarma Taahhüdü

Japonya yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asilarina adil erisim saglanmasi amaciyla düsük ve orta gelirli ülkelere asi destegini 60 milyona çikarmayi hedefliyor.

Birlesmis Milletler (BM) 76. Genel Kurulu toplantilari kapsaminda, "Küresel Kovid-19 Zirvesi: Pandemiyi Bitirme ve Gelecektekilere Hazirlik Için Yeniden Insa" çevrim içi zirve gerçeklestirildi.

Basbakan Suga Yosihide, ABD Baskani Joe Biden'in ev sahipligindeki zirveye gönderdigi video mesajda, ülkesinin, salginla mücadeledeki çabalarina degindi.

Japonya'nin, düsük ve orta gelirli ülkelere oksijen yogunlastirici ve havalandirma cihazlari sagladigini belirten Suga, "Bu saglik krizinin üstesinden gelebilmek için bu tür yardimlara devam edecegiz." dedi.

Suga ülkesinin, Kovid-19 Asilarina Küresel Erisim Programina (COVAX) 1 milyar dolar katki verdigini ve çesitli ülkelere 23 milyon doz asi sagladigini animsatti.

Asilara adil erisim saglanmasi amaciyla düsük ve orta gelirli ülkelere 30 milyon doz ek asi destegi daha vereceklerini kaydeden Suga, toplam asi doz yardim hedefini 60 milyona çikarmak istediklerini açikladi.

Kaynak: AA