Boyabat'a Tarihi Kentler Birligi'nden 4 Yilda 4 Ödül

SINOP – Istanbul’da düzenlenen Restorasyon ve Kültür Mirasini Koruma Fuari’nda Tarihi Kentler Birligi tarafindan Boyabat Belediyesi’ne “Süreklilik Ödülü” verildi. Boyabat bu ödülle Tarihi Kentler Birligi’nden 4 yilda 4 ödül kazanmis oldu.

Boyabat'a Tarihi Kentler Birligi'nden 4 Yilda 4 Ödül
Çevre ve Kültür Degerlerini Koruma ve Tanitma Vakfi (ÇEKÜL) ile Tarihi Kentler Birligi is birliginde 22-24 Eylül tarihlerinde Dr. Mimar Kadir Topbas Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen Restorasyon ve Kültür Mirasini Koruma Fuari’nda açtigi stantla Boyabat Belediyesi de yer aldi. Boyabat Belediye Baskani Sefik Çakici’da fuar için Istanbul’a gitti. Burada katilimcilarla bir araya gelen Baskan Çakici, Boyabat Belediyesi’nin tarihi ve kültürel unsurlarini korumak ve gelecege tasimak adina yapilan çalismalari burada anlatti. Açilan stantta Boyabat tüm yönleriyle fuarin katilimcilarina tanitildi. Boyabat Belediyesi’ne fuarda bir de ödül takdim edildi. Tarihi Kentler Birligi tarafindan Boyabat Belediyesi’ne “Süreklilik Ödülü” verildi.

Verilen ödül sonrasi düsüncelerini dile getiren Boyabat Belediye Baskani Sefik Çakici, “Boyabat olarak Boyabat Belediyesi olarak burada yerimizi aldik. Misafirlerimizi agirliyoruz. Sanati seven tarihi seven kültürü seven bütün paydaslari bugün stantta agirliyoruz. Boyabatlilar adina Boyabat adina agirliyoruz. Boyabat’in tarihini kültürünü ve bu anlamda gelecege tasima noktasindaki projeleri burada anlatiyoruz. Yaklasik 4 yildir Tarihi Kentler Birligi’nden ödül aliyoruz. Yaptigimiz projelerden ötürü. Bugün yine Tarihi Kentler Birligi bir ödül layik gördü. Bu ödülü Boyabatlilar adina ben Boyabatliyim diyen gurbette yasayan yurt disinda yasayan bütün göçmenlerimiz adina aldik. Boyabat’i bize birakan ecdadimizdan Allah razi olsun. Çanakkale’de sehit olan Boyabatlilar adina aliyorum. Hafizlarimiz adina aldik. Bütün Boyabatlilara, emegi geçen belediye personeline candan ve gönülden tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA