4 Ay Sonra Antalya'ya Ilk Ingiliz Turist Kafilesi Geldi

Ingiltere’nin 4 aydir uyguladigi uçus kisitlamasini kaldirmasinin ardindan 90 kisilik ilk turist kafilesi, "turizmin baskenti" Antalya’ya geldi.

4 Ay Sonra Antalya'ya Ilk Ingiliz Turist Kafilesi Geldi
Ingiltere, korona virüs tedbirleri çerçevesinde, 17 Mayis’tan beri Türkiye’yi kirmizi listeye alarak, vatandaslarina seyahat kisitlamasi getirmisti. Karardan 4 ay sonra Ingiltere Ulastirma Bakani Hon Grant Shapps, Twitter hesabindan, vatandaslarina uluslararasi seyahat kurallarinin gevsetilmesi ve seyahat listesinin birlestirmesi açiklamasini yapti. Bakan Shapps, Türkiye’yi 22 Eylül’den itibaren kirmizi listeden çikararak, seyahat edilebilir ülkeler arasina aldiklarini açikladi.

4 aylik bir aradan sonra Ingiliz turistler yeniden Türkiye’ye ve Antalya’ya gelmeye basladi.

Buna göre Ingiltere’nin East Midlands kentindeki East Midlands Havalimani’ndan kalkan uçak, 90 yolcusuyla saat 21.15’de Antalya Havalimanina indi.

"Golf bagajlari dikkat çekti"

Uçaktan inen turist kafilesi, termal kameralardan geçip havalimanina girdi. Pasaport islemlerinin ardindan salgin tedbirleri kapsaminda valizlerini alan turistler, servislerle konaklayacaklari otellere hareket etti. Ingiliz turistlerin bir hayli mutlu olduklari görüldü.

Ayrica turistlerin bir çogunun elinde golf malzemelerinin olmasi dikkat çekti. Ingiltere’den Antalya’ya gece yarisina kadar 4 uçak ile 500 binden fazla turistin Antalya’ya gelmesi bekleniyor.

"Kisitlamanin kaldirilmasini bekliyorduk"

Wirginia Whitehead adli turist, yeniden Antalya’ya geldikleri için mutlu olduklarini belirterek, “Bizi çok iyi karsiladilar, çok yardimseverlerdi. Burada oldugumuz için mutluyuz” dedi.

Wendy Kery ise uzun zamandir kisitlamalarin kaldirilmasini beklediklerini hatirlatarak, gelinen noktadan mutlu olduklarini söyledi.

Janice Shuttlewood ise Türkiye’nin yemeklerini ve kültürlerini çok sevdigini belirterek, “Yeniden burada olmak, gezecek olmak çok güzel. Kisitlamanin kaldirilmasi çok muazzam oldu. Bol gezecegiz” dedi.

Kaynak: İHA