Erzurum'da 4 Ilçede 4 Okulun Temeli Atildi, Yapimi Tamamlanan Bir Okul Hizmete Açildi

Erzurum’un Hinis, Karaçoban, Tekman ve Köprüköy ilçelerinde düzenlenen törenle dört okulunun temelleri atildi yapimi tamamlanan bir okul hizmete açildi.

Erzurum'da 4 Ilçede 4 Okulun Temeli Atildi, Yapimi Tamamlanan Bir Okul Hizmete Açildi
Erzurum’un Hinis ilçesi Parmaksiz Mahallesi’nde 8 derslikli okulun söleni ve Karaçoban ilçesi Dumanli Mahallesi’nde yine 8 derslik okulun temelleri düzenlenen törenle atildi.

Programa Erzurum Valisi Okay Memis, Içisleri eski bakani Selami Altinok, Büyüksehir belediyesi Baskan vekili Fevzi Polat, AK Parti Il Baskani Mehmet Emin Öz, Il Emniyet Müdürü Levent Tuncer, Karaçoban Kaymakami Ibrahim Gültekin, Hinis Kaymakami Hamza Inam, Milli Egitim Müdürü Salih Kaygusuz kurum müdürleri, ögretmen ve ögrenciler katildi.

Ilk olarak Hinis ilçesi Parmaksiz Mahallesi’nde 8 derslik okulun temeli atildi.

Burada bir konusma yapan Erzurum Valisi Okay Memis, kentin egitim alaninda çok iyi bir seviyeye ulastigini söyledi.



Bu basarida fedakar ögretmenlerin büyük katkisi oldugunu ifade eden Vali Memis, "150 bin ögrencisi 11 bin ögretmeni ile egitim-ögretime 2 yillik bir aradan sonra artik yüz yüze egitime basladik. Bugün Erzurum’un en gözde ilçesi Hinis’tayiz. Çocuklarimizin gelecegi için güzel bir hizmetin temelini atiyoruz. Bu anlamda en büyük tesekkürü ögretmen arkadaslarimiza yapmak istiyorum. Bir düsünür diyor ki, ’Insanin hayatinda karsina çikabilecek en büyük sans iyi bir ögretmene denk gelmektedir.’ Özellikle zor bölgelerde ögretmenlik yapan ögretmen kardeslerimizle her zaman gurur duyuyor ve her zaman yanlarinda oldugumuzu belirtmek istiyorum. Kentin egitimini 2 yilda bizler kaymakam arkadaslarimiz ve fedakar ögretmenlerimizle zirveye tasidik. O yüzden biz egitim camiamizin kiymetini bilmemiz gerekir." diye konustu.

Ak Parti Erzurum Milletvekili Içisleri eski Bakani Selami Altinok, okul temel atma törenlerinde yaptigi konusmasinda, “Beni yakindan taniyan Parmaksiz Mahallesi sakinlerini bende seviyorum. Ak Parti Hükümetinin 20 yila yakin zamandir egitim alaninda, saglik alaninda, ulasim alaninda, güvenlik alaninda, hizmetlerine devam ediyor. Muhalefetin bile hayal edemeyecegi hizmetleri bizler yaptik ve yapmaya da devam ediyoruz. Hinis’ta sicak asfalti birakin dogru dürüst yol bile yoktu. Hinis ilçelerine o serefsizler kendilerine mahkeme kurup yöre insanlarindan haraç aliyorlardi. Erzurum’da teröristlerin ‘T”sinden kimse bahsedemez. Bunlardan bir tanesi dahi buralara artik adim atamaz. Tek bir vatandasimizin burnunu kimse kanatamaz. Bunlar hiçbir vatandasimizin yanina yöresine yanasamaz. Öyle bir noktaya getirildiler ki nefes alacak halleri kalmadi. Bunun içindir ki basta valimize, daha önceden de görev yapan valilerimize, Jandarmamiza, Emniyetimize ve Kolordu Komutanimiza, bu iste görev yapan köy korucularimiza, kaymakamlarimiza, belediye baskanlarimiza tesekkür ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde oldugu gibi Erzurum’da da Devlet olarak her seye hakimdir, hiçbir kimsenin farkli bir hayal görmesine bu güne kadar müsaade etmedik, bundan sonra da müsaade etmeyecegiz. Bundan sonra vatandasimizin eksigi ne varsa ona kosacagiz ‘’ ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan Karaçoban, Tekman, Köprüköy ve Hinis ilçelerinde yaptirilan okullarin temelleri dualarla atildi. Teme ilk harç törene katilan protokol mensuplarinca konuldu.
Kaynak: İHA