Bisikletleriyle Tura Çikan Alman Çift Konya'da Mola Verdi
Bisikletleriyle yasadiklari ülkeden Asya turuna çikan biri doktor, digeri acil tip teknisyeni olan Alman çift, geldikleri Türkiye’de Konya’nin Beysehir ilçesinde mola verdi.

Almanya’da acil tip teknikeri olarak çalistigini belirten 38 yasindaki Uwe, esinin istegini çevirmeyerek Asya turuna çikmaya karar verdiklerini belirterek, “Nisan’da yolculuk basladi ve yol çok karli ve soguktu. Yaklasik 7 bin 700 kilometre pedal çevirerek Türkiye’ye gelmeden 7 ülkeyi gezdik. Türkiye’de geldigimiz bu güzel sehirden sonra Kapadokya ile Van Gölü’nü gitmeyi düsünüyoruz. Almanya’da paramadik olarak çalisiyorum. Öyle bir sansli adamim ki, patronum 2 yil bana izin verdi. Tur bitip geriye döndügümde de isime devam edebilecegim. Sponsorumuz yok bu tur için ama biriktirdigimiz parayla bu yolculuga çiktik. Tur esnasinda daha önce bizi böyle otelde agirlayan olmamisti. Burada güzel yemekler yedik, Türk misafirperverligi gerçekten bir baska” dedi.
"Bu tur esnasinda birçok animiz oldu"
34 yasinda ve mesleginin doktorluk oldugunu belirten Jule ise, tura çikma hikayelerini anlatti. Ailesiyle de küçük yaslarda iken kisa yolculuklar yaptigini vurgulayan Jule, “15 yaslarinda iken bir yazi gördüm. Bu yazida bisikletle Himalayalara gidilebileceginden bahsediliyordu. Böyle yolculuklar var diyordu yazida. Çok etkilendim, bisikletle Himalayalar’a gitmek istiyordum. Bu fikir bende git gide büyüdü yasim büyüdükçe. Ve sonra düsündük ki, bunu simdi yapamazsak hiçbir zaman yapamayiz. Böylelikle esimle bu yolculuga çikmaya karar verdik” dedi.
Daha önce de Güney Amerika’da 1 yil süren arabayla bir yolculuklari oldugunu hatirlatan Jule , “Asya turuna bisikletle çikmaya karar verdik. Çünkü, bu sekilde hem insanlarla çok iyi iletisim kurabilir fikirlerini daha iyi ögrenip yasayabilirdik. Nisan ve Mayis aylari gerçekten çok soguktu. Ama turumuza devam ettik. Soguk havalarda daha az mola veriyoruz ki vücut sicakligimizi koruyalim. Su anda günlük ortalama 50 kilometre gidiyoruz ama soguklarda yaklasik 70 kilometre gidebiliyorduk. Simdi ise hava çok daha sicak ve daha çok mola veriyoruz. Ilk basta bisikletle Asya turu olarak planlamistik çünkü Himalayalar’a gitmeyi çok istiyorduk. Ama simdi daha sonrasinda Vietnam ya da Avustralya’ya da gidebiliriz. Bu tur esnasinda birçok ilginç animiz oldu. Misafirperver birçok insanla karsilastik. En arkadas canlilari ise Türkiye’de idi. Bir sürü çay ve yemek için davet aldik. Türkler’e ve bizi Beysehir’de agirlayip misafir eden Beysehir Kültür ve Turizm Dernegi Baskani Mustafa Büyükkafali ve konaklama ve yemek için sponsor olan herkese tesekkür ediyoruz” diye konustu.
