Papa Açiklamasi 'Bazilari Ölmemi Istese De Hala Hayattayim'

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis sakayla karisik yaptigi bir açiklamada, Katolik Kilisesindeki bazi kisilerin son kolon ameliyatindan sag çikmayacagini umdugunu ifade ederek, "Bazilari ölmemi istese de hala hayattayim" dedigi kaydedildi.

Papa Açiklamasi 'Bazilari Ölmemi Istese De Hala Hayattayim'
Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis’in, bu ay Slovakya’da Katolik bir tarikat olan Cizvitler ile yaptigi toplantidaki konusmalari Cizvit dergisi La Civilta Cattolica tarafindan bugün yayinlandi. Haberde, Papa’ya toplantida bir kisinin sagligi hakkinda soru sordugu ve Papa’nin sakayla karisik, "Bazilari ölmemi istese de hala hayattayim" cevabini verdigi aktarildi. Toplantida, sagliginin söylenenden daha ciddi bir durumda oldugunu düsünen piskoposlar arasinda yeni papayi seçmek için görüsmeler oldugunu belirten Papa Francis, “Öyle olsun. Tanriya sükür, iyiyim” dedigi ifade edildi.

Toplantida, Katolik Kilisesinin karsi karsiya oldugu bazi zorluklara deginen Francis’in, geri dönmenin dogru yol olmadigini ve ilerlemenin önemli oldugunu söyleyerek gelenekçileri hedef aldigi kaydedildi.

Papa’nin toplanti sirasinda adini vermedigi "büyük Katolik televizyon kanalini" kinadigi ve kanalin sürekli kendisine saldirdigi belirtilen haberde, Papa’nin "Kisisel olarak günahkar oldugum için saldiri ve hakaretleri hak edebilirim ama Kilise bunu hak etmiyor. Bu seytanin isidir" ifadelerini kullandigi aktarildi.

Haberde, Papa’nin Katolik Kilisesi içindeki din adamlarindan gelen elestirilerin zaman zaman kendisini rahatsiz ettigini itiraf ettigi ve "Bazen sabrim tükeniyor, özellikle de gerçek bir diyaloga girmeden karar verdiklerinde. Orada hiçbir sey yapamiyorum. Ancak onlarin fikir ve fantezi dünyasina girmeden ilerliyorum" ifadelerini kullandigi belirtildi.

Papa’nin toplantida ayrica, din adamlarinin "katiligina" karsi uyarida bulundugu ve "Tanri’nin toplumun özgür olmasini istedigini" ifade ettigi aktarildi.

Öte yandan Papa Francis, Italya’nin baskenti Roma’daki Gemelli Hastanesi’nde sol kolondaki divertiküler daralma nedeniyle 4 Temmuz’da geçirdigi ameliyatin ardindan 14 Temmuz’da taburcu edilmisti.
Kaynak: İHA