Türkiye'nin Koronavirüsle Mücadelesinde Son 24 Saatte Yasananlar

18 yas üstü nüfusta birinci doz asi uygulananlarin orani yüzde 85,10, ikinci doz asi yapilanlarin orani yüzde 68,13 olarak kayitlara geçti Saglik Bakani Koca: 'Günlük Kovid19 tablomuz degisti. Bugünden itibaren, il bazinda ilk doz yerine, en az iki doz asi olanlarin oranlarini paylasacagiz'

Türkiye'de son 24 saatte 346 bin 435 Kovid-19 testi yapildi, 27 bin 688 kisinin testi pozitif çikti, 231 kisi yasamini yitirdi.

Saglik Bakanliginca Günlük Koronavirüs Tablosu, "covid19.saglik.gov.tr" adresinden paylasildi.

Buna göre, son 24 saatte 346 bin 435 Kovid-19 testi yapildi, 27 bin 688 kisinin testi pozitif çikti, 231 kisi yasamini yitirdi, iyilesenlerin sayisi ise 27 bin 949 oldu.

18 yas üstü nüfusta birinci doz asi uygulananlarin orani yüzde 85,10, ikinci doz asi yapilanlarin orani yüzde 68,13 olarak kayitlara geçti.

Türkiye'de bugüne kadar yapilan asi sayisi toplamda 105 milyon 611 bin 261'e yükseldi. Kovid-19 salginiyla mücadele kapsaminda son 24 saatte toplam 500 bin 311 doz asi uygulandi.

- "Il bazinda ilk doz yerine, en az iki doz asi olanlarin oranlarini paylasacagiz"

Sosyal medya hesabindan günlük tabloyu ve bir haftalik vaka sayilarini paylasan Saglik Bakani Fahrettin Koca sunlari kaydetti:

"Günlük Kovid-19 tablomuz degisti. Bugünden itibaren il bazinda ilk doz yerine, en az iki doz asi olanlarin oranlarini paylasacagiz. Asilarimizi yaptirarak vaka sayilarini düsürelim, can kayiplarimizi azaltalim. Ilk doz asida önemli bir mesafe kaydettik."

- Bazi üniversitelerde ögretim Kovid-19 önlemleriyle basladi

Kovid-19 salgini nedeniyle yüz yüze egitime ara verilen Akdeniz Üniversitesi, Kirklareli ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde dersler alinan önlemlerle basladi.

Akdeniz Üniversitesinde kurallara riayet edilirken fakülte girislerinde ögrenciler HES kodu sorgulamasiyla siniflara alindi.

Ögrencilere fakültelerin birçok alaninda bulunan görsellerle maske, mesafe ve temizlik kurallari hatirlatmasi da yapiliyor. Özellikle fakülte girisleri olmak üzere pek çok noktada dezenfektan hizmeti sunuluyor.

Kapi kollari, lavabo gibi ortak kullanilan alanlar sik sik görevlilerce dezenfekte ediliyor. Ders aralarinda siniflar en az 20 dakika süreyle havalandiriliyor.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Kirklareli Üniversitesinde de Kovid-19 salgini nedeniyle yaklasik 1,5 yil aradan sonra ögrencilerine yeniden kapilarini açti.

Okul girislerinde asi kartlari ve HES kodlari kontrol edilen ögrenciler, daha sonra siniflarina alindi.

- Kovid-19'dan hayatini kaybeden gazeteci, son yolculuguna ugurlandi

Denizli'de Kovid-19 teshisiyle yogun bakimda tedavi görürken yasamini yitiren Erol Kes'in cenazesi topraga verildi.

Kovid-19 dolayisiyla 10 Eylül'de hastaneye kaldirilan ve yogun bakimda yasamini yitiren 55 yasindaki Erol Kes için Asri Mezarlik Camisi'nde tören düzenlendi. Erol Kes'in cenazesi, kilinan namazin ardindan Çakmak Mezarligi'nda topraga verildi.

- Adiyaman'da 339 ev Kovid-19 karantinasina alindi

Adiyaman'da 339 evde Kovid-19 tedbirleri kapsaminda karantina baslatildi.

Kent merkezinde bazi kisilerin Kovid-19 test sonucunun pozitif çikmasi üzerine Il Hifzissihha Kurulu yeni kararlari uygulamaya koydu. Bu kapsamda farkli mahallelerdeki 339 ev karantinaya alindi.

Kaynak: AA