Filpa, Ihracatin Devler Ligi'nde 17 Basamak Yükseldi

Türkiye Ihracatçilar Meclisi’nin (TIM) “Türkiye’nin En Basarili Ilk 1000 Ihracatçisi” listesinde, Abdiogullari A.S.’nin kardes kurulusu Filpa Ambalaj ve Dis Ticaret A.S., Ihracatin Devler Ligi’nde 17 basamak yükseldi.

Filpa, Ihracatin Devler Ligi'nde 17 Basamak Yükseldi
TIM tarafindan açiklanan “Türkiye’nin En Basarili Ilk 1000 Ihracatçisi” listesine göre, 2020 yili ihracatinda bir önceki yila oranla yüzde 11’lik satis artisi gerçeklestiren Filpa, 307’nci siradan 290’nci siraya çikti.

Abdiogullari A.S. Yönetim Kurulu Üyesi ve Filpa Yönetim Kurulu Baskani Salih Sütcü, günümüzde 4 kardes tarafindan yönetilen Abdiogullari olarak basarilarinin temelinde çok çalismanin, uluslararasi standartlardaki kalite ile üretim yapmanin ve çevreci üretim modellerine odaklanmanin bulundugunu söyledi.



Ayni zamanda Adana Sanayi Odasi (ADASO) ve Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri Ihracatçilari Birligi (ATHIB) Yönetim Kurulu Üyesi de olan Salih Sütcü, ülke ekonomisi açisindan ihracatin önemine dikkati çekerek, bu önemin bilincinden hareketle küresel pazarda daha fazla güç sahibi olmak ve ihracati artirmak için çabalarinin sürdügünü bildirdi.

Ar-Ge odakli yeni kapasite artislari ile Abdiogullari’nin bugün ISO’nun 2020 yilinda sirketlerin üretim ve satislarini dikkate alarak açikladigi ilk 500 sanayi kurulusu listesinde Türkiye’ nin 297’nci büyük firmasi konumuna gelmesinden Abdiogullari ailesi olarak duydugu memnuniyeti dile getiren Salih Sütcü, gündemlerindeki en önemli konunun ihracat odakli ve çevreci ürünlerle planli büyümenin yer aldigini söyledi.



Üretimden yatirima

Üretimden kazandiklarini yatirima dönüstürmeye devam edeceklerini belirten ve bu dogrultuda Abdiogullari Polietilen hammaddesinden üretilen sera film/örtüsü ürününü üretmek için 2020 yilinda ilk adimlarini attiklarini belirten Salih Sütcü, sunlari kaydetti:

“Avrupa mensei makine ve teçhizatlarda üretilen sera film ürünü uygun üretim reçeteleri ile müsteri taleplerine bagli olarak günese karsi dayaniklilik, isik/sicaklik kontrolü, rutubet tutmama, sislenme, kükürt ve klor kimyasallarina karsi direnç gibi özellikler saglamaktadir. Sera filmi 80-200 mikron kalinliginda olabilmekte ve 60 aya kadar garantili olarak 5 katli co-extrüzyon teknolojisi ile üretilmektedir. Sera filmi üretim teknolojisi ile hammadde ve katki maddelerine ait reçete eksiksiz ve hatasiz sekilde otomatik olarak hazirlanmaktadir. Üretilecek ürüne ait en, boy, kalinlik gibi degerler makineye otomatik yüklenebilmekte ve deger kontrolü makinede otomatik olarak yapilabilmektedir.”

Çevreye duyarlilik

Abdiogullari için çevrenin korunmasinin olmazsa olmazlari arasinda yer aldigini belirten Salih Sütcü, “Çevreye duyarliliga önem vererek, geri dönüsüm bilincinin artirilmasi hedefiyle üretim felsefesini ilke edindik” dedi.

Toplamda 400.000 m2 alan üzerine kurulu 8 tam entegre tesisinde 1800 kisiye istihdam sagladiklarini, Avrupa basta olmak üzere 4 kitada 60’tan fazla ülkeye ihracat yaptiklarini belirten Salih Sütcü, söyle devam etti:

“Gelecek nesillere daha temiz ve yasanabilir bir dünya birakma gereksinimi, emisyon degerlerinin azaltilmasi ve karbon ayak izlerinin küçültülmesi konularinda gösterdigimiz hassasiyet ile kaynaklarin etkin kullanimi temiz bir dünya için büyük önem arz ediyor. Bu da Günes Enerji Santrallerini vazgeçilmez bir unsur olarak ön plana çikariyor. Bu kapsamda yenilenebilir kaynaklar için çalisma yapan Abdiogullari global pazarlarda rekabet eden bir firma olarak son 5 yilda ulastigi 16,5 MW üzeri enerji gücü ile kendi Günes Enerji Santrallerini kurmus olup enerjiyi verimli kullanarak dogal çevrenin korunmasina yönelik olarak her geçen yilda GES gücünü arttirmaktadir.”

Yesil üretim hedefi

Etkin kaynak kullaniminin hedefinde, yesil enerji kavramina dikkat çeken Salih Sütcü, GES projeleri sayesinde dogal kaynaklardan elde ettikleri enerji ile çevrecilik bilinci kapsaminda hareket etmeyi, doganin kirletilmesine engel olmayi, kaynak ihtiyaçlarina çözüm getirmis olmayi kendilerine görev saydiklarini ifade etti.

Sütcü, bu kapsamdaki çalismalarini artirip dünya çapinda rekabetçi olmayi hedeflediklerini belirtti.

Salih Sütcü, ihracatta yönlerini Avrupa Yesil Mutabakat ile Avrupa’ya daha çok çevirmek istediklerini belirterek, üretimde kaynak kullanimini azaltacak enerji tasarrufu ile çevre kirliliginin önlenmesine, temiz bir ekosistem saglanmasina katkida bulunmayi vizyon edindiklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA