Yunanistan'a Fiber Tekne Ile Kaçmaya Çalisan 1'I FETÖ Sanigi 4 Kisi Yakalandi

Yakalananlar arasinda yer alan kaptan ile eski DEVA Partisi Izmir Il Yönetim Kurulu üyesi tutuklandi.

Izmir'in Çesme ilçesinde fiber tekneyle yasa disi yollarla Yunanistan'a geçmeye çalisan 4 kisi yakalandi, Fetullahçi Terör Örgütü (FETÖ) üyesi oldugu iddiasiyla yargilanan 1 kisi ile kaptan tutuklandi.

Çesme açiklarinda bir fiber teknenin hareket halinde oldugu bilgisi üzerine bölgeye Sahil Güvenlik Komutanligina bagli bot ekibi yönlendirildi. Durdurulan teknedeki bir kaptan ve 3 yolcunun yasa disi yollarla Yunanistan'a geçmeye çalistiklari tespit edildi.

Yakalananlardan Zeynel A'nin FETÖ üyesi oldugu iddiasiyla yargilamasinin devam ettigi ve eski DEVA Partisi Izmir Il Yönetim Kurulu üyesi oldugu belirlendi.

Islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen 4 kisiden Zeynel A. ile kaptan H.Y. tutuklandi, R.V. ve G.G.G. ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Öte yandan DEVA Partisi Izmir Il Baskanligindan yapilan yazili açiklamada, Zeynel A'nin 29 Mayis 2021 itibariyla partideki görevlerinden istifa ettigi, 1 Haziran'da istifasinin kabul edildigi, bu tarihten itibaren partiyle herhangi bir irtibatinin kalmadigi belirtildi.
Kaynak: AA