Türk Telekom Ile Türkiye Haber-Is Sendikasi Arasinda Toplu Is Sözlesmesi Imzalandi

Türk Telekom Üst Yöneticisi Ümit Önal: 'Anlasma ile yaklasik 10 bin sendika üyesi çalisanimizin 2 yil boyunca esas alacagimiz çalisma kosullarini, ücretlerini ve sosyal haklarini belirledik' 'Sözlesme çerçevesinde, en düsük aylik çiplak ücreti 4 bin 200 lira olarak belirledik ve bu sinirin altindaki ücretlerde gerekli iyilestirmelerin yapilmasi yönünde karar aldik'.

Türk Telekom Üst Yöneticisi Ümit Önal, 10 bin sendika üyesini kapsayan yeni toplu is sözlesmesi ile en düsük aylik çiplak ücreti 4 bin 200 lira olarak belirlendiklerini ve sözlesmenin ikinci yilindan itibaren, tüm sendika üyesi çalisanlara Ramazan ve Kurban bayramlari için 1000 lira bayram yardimi ödemesi yapacaklarini duyurdu.

Türk Telekom ve Türkiye Haber-Is Sendikasi arasindaki 14. Dönem Toplu Is Sözlesmesi Imza Töreni, Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin, Türk-Is Genel Baskani Ergün Atalay ile Türkiye Haber-Is Sendikasi Genel Baskani Veli Solak'in katilimiyla Türk Telekom Genel Merkezi'nde gerçeklestirildi.

Törende konusan Önal, Türkiye'nin dijital dönüsümüne liderlik eden kurum olarak Türk Telekom'un güçlü finansal ve operasyonel performansini, her seyden çok, insan kaynaginin kalitesine ve özverisine borçlu olduklarini söyledi.

180 yili asan köklü tarihlerinden aldiklari güçle bugün attiklari her adimin, teknolojiyi iyilik ve fayda için kullanmaya ve sürdürülebilir büyümeye hizmet ettigini vurgulayan Önal, insani merkeze alan yaklasimlariyla daha iyi bir toplum için Türkiye'nin dijital yolculuguna ve 5G'ye geçisine öncülük etmek için çalistiklarini anlatti.

Önal, Türkiye'nin dijital altyapisinin yani sira insan kaynagina yatirim yapmayi da kendilerine ödev bildiklerini belirterek, su ifadeleri kullandi:

"Güçlü performansimizi sürdürülebilir kilma yolunda tüm çalisma arkadaslarimizla, tek yürek olarak, Türkiye için deger üretmek ortak hedefi dogrultusunda yol aliyoruz. Türk Telekom olarak hem müsterilerimize hem de çalisma arkadaslarimiza karsi sorumlu ve özverili bir sirket olma prensipleriyle çalismalarimiza devam ediyoruz. Bu takim ruhu içerisinde sendikali-sendikasiz çalisan ayrimi gözetmeden tüm çalisanlarimizin mutlu ve verimli olacagi bir çalisma ortami olusturmaya özen gösteriyoruz. Biliyoruz ki en önemli sermayemiz insan kaynagimiz."

- "Iliskilerimizi kesintisiz bir diyalog içinde sürdürecegiz"

Önal, yaptiklari anlasma ile yaklasik 10 bin sendika üyesi çalisanin 2 yil boyunca esas alacagi çalisma kosullarini, ücretlerini ve sosyal haklarini belirlediklerini belirterek, bunun, sirketteki dayanisma ve takim ruhunu daha da gelistirme yolunda önemli bir adim oldugunu vurguladi.

Sirketin ve Türkiye Haber-Is Sendikasi arasindaki iliskilerin ana prensiplerini düzenleyecek imzalarin atildigini dile getiren Önal, sürece dahil tüm paydaslarin beklentilerini karsilayacak bir anlasma gerçeklestirdiklerini bildirdi.

- En düsük aylik çiplak ücreti 4 bin 200 lira

Önal, sözlesmenin detaylarina iliskin ise su bilgileri paylasti:

"Sözlesme çerçevesinde, en düsük aylik çiplak ücreti 4 bin 200 lira olarak belirledik ve bu sinirin altindaki ücretlerde gerekli iyilestirmelerin yapilmasi yönünde karar aldik. Sendikali çalisanlarimiz için de daha düsük ücretle çalisanlari desteklemek, daha yüksek tutarda ücret artisi alabilmelerini saglamak amaciyla, ilk ve ikinci alti aylik dönemler için seyyanen artis, üçüncü ve dördüncü alti aylik dönemler için ise ücret iyilestirmesi yaptik. Ek olarak, sözlesmenin ikinci yilindan itibaren, tüm sendika üyesi çalisanlarimiza Ramazan ve Kurban bayramlari için 1000 lira tutarinda bayram yardimi ödemesi yapilmasini kararlastirdik."

Türk Telekom ailesinin bir parçasi oldugunu düsündükleri Türkiye Haber-Is Sendikasi ile bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da iliskilerini kesintisiz bir sosyal diyalog içinde sürdüreceklerini belirten Önal, bugüne kadar gerçeklestirdikleri yatirimlarla yakaladiklari güçlü büyüme performansini, bundan sonra da ülke ekonomisine yansitmaya devam ederek Türkiye'ye deger katmayi sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Türk Telekom'dan verilen bilgilere göre, sirkette sendikali çalisanlarin ücretlerine yapilacak iyilestirme sonrasinda, bu yili kapsayan ilk 6 aylik dönem için seyyanen 850 lira, ikinci 6 aylik dönem için seyyanen 450 lira, üçüncü ve dördüncü alti aylik dönemleri için ise yüzde 5,5 zam yapilacak.

Sözlesmeyle üçüncü ve dördüncü alti aylik dönemlerde enflasyonun yüzde 5,5'i geçmesi durumunda, asan kisma denk düsen tutarin ücretlere ilave edilmesine de karar verildi.
Kaynak: AA