Trafikte Tartistiklari AA Muhabirinin Çenesini Kiran Tutuklu 2 Sanigin Yargilanmasina Devam Edildi

Durusmada ifade veren müsteki Ekrem Biçeroglu: 'Bu olay nedeniyle çenem kirildi, ameliyat oldum. Çenemin bir bölümünde hala hissizlik var. Alnima 7 dikis atildi. Burnumun üzerinde ve dudak üstümde de dikis var. Yüzümde izler kaldi' Mahkeme, saniklarin tutukluluk halinin devamina karar vererek durusmayi erteledi

Kagithane'de yol verme tartismasi nedeniyle AA muhabiri Ekrem Biçeroglu'na saldirarak çenesini kirdiklari gerekçesiyle haklarinda 9 yila kadar hapis cezasi istemiyle dava açilan tutuklu 2 sanigin tahliye talepleri reddedildi.

Istanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya, Biçeroglu'ndan sikayetçi olduklari için "müsteki" sifatlari da bulunan tutuklu saniklar Ufuk Akdag ile Dogukan Serdar katildi.

Müsteki Biçeroglu ve avukati Elif Remle Yarali durusmada hazir bulundu.

Durusmada ifade veren Biçeroglu, olay günü araciyla eve giderken, kontrollerini yapip sinyal verdikten sonra sola döndügünü anlatarak, bu esnada saniklarin motosikletle aracinin sol aynasina çarptiklarini söyledi.

Yaklasik 20 metre ileride yalpalayarak düsen saniklarin kosarak kendisine dogru geldiklerini ve bagirmaya basladiklarini aktaran Biçeroglu, "Önce araçtan inmedim. Bana bagiriyorlardi. Sonrasinda durumu kontrol altina almak için aracimdan asagi indim. Küfür etmedim, kimseye vurmadim. Tam bir cümle kurmak üzereyken saniklarin ikisi birden yüzüme yumruk atti. Ardindan diz kapaklarimin üzerine düstüm. Vurmaya devam ettiler. Sonrasinda yere düstüm, yerde de vurdular. Kisa süreli bilinç kaybi yasadim. Kendime geldigimde bir kan birikintisinin üzerine yatiyordum. Yüzümde kan, agzimin içinde dis parçalari vardi. Bu olay nedeniyle çenem kirildi, ameliyat oldum. Çenemin bir bölümünde hala hissizlik var. Alnima 7 dikis atildi. Burnumun üzerinde ve dudak üstümde de dikis var. Yüzümde izler kaldi. Saniklardan sikayetçiyim." diye konustu.

Sanik Ufuk Akdag, Biçeroglu'nun sinyal vermeden dönüs yapmasi nedeniyle bu olayin yasandigini savunarak, "Üzgünüz, sizin huzurunuzda özür de dilemek istiyorum." dedi.

Sanik Dogukan Serdar da Biçeroglu'nun sinyal vermedigini ve aynasina bakmadigini iddia ederek, "Bu nedenle kaza yapip düstük. Arabandan inmedi, durumumuzu sormadi. Bir anlik sinirle oldu. Kendisinden özür diliyoruz. Maddi zararini karsilamak istiyoruz." ifadelerini kullandi.

Görüsü sorulan cumhuriyet savcisi, tutuklu saniklarin mevcut delil durumu ve tutuklu kaldiklari süre göz önüne alinarak, adli kontrol sartiyla tahliyelerine karar verilmesini istedi.

Saniklarin avukati da tahliye talebinde bulundu.

Durusmada ara kararini açiklayan mahkeme, müstekinin yüzünde sabit iz kalip kalmadigi hususunda raporun olaydan 6 ay sonra olan 2 Ocak 2022'de alinmasi gerektiginden, Biçeroglu'nun bu tarihten sonra Adli Tip Kurumuna sevk edilmesine karar verdi.

Biçeroglu'nun çene tedavisi gördügü hastaneden gerekli evraklarin ve raporlarin istenilmesine karar veren mahkeme, mevcut delil durumu, isnat edilen suçlama, magduriyetin boyutu, saniklarin olayin ardindan kaçmalari ve azami tutukluluk süresinin henüz dolmadigini göz önüne alarak saniklarin tutukluluk hallerinin devamina hükmedip durusmayi erteledi.

- "En yüksek cezayi almalarini istiyorum"

Durusma sonrasi gazetecilere açiklama yapan Biçeroglu, saniklarin tutukluluk halinin devam etmesinden memnun oldugunu belirterek, “Saniklarla bugün tekrar karsilasinca yaptiklari caniligi hatirladim. Büyük bir vandallik gerçekten. Alabilecekleri en yüksek cezayi almalarini istiyorum. Tutukluluga devam karari yerinde. Bu insanlarin sokakta gezmemesi lazim.” dedi.

- Iddianameden

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, 1 Temmuz'da, sürücü Dogukan Serdar ile sürücü arkasinda oturan Ufuk Akdag'in bulundugu motosikletin, Nurtepe Mahallesi Osmanpasa Caddesi'nde seyir halindeki Biçeroglu'nun aracina çarptigi ve taraflarin bu kaza üzerine tartistiklari belirtiliyor.

Tartisma sirasinda saniklarin Biçeroglu'nu tekme ve yumruklarla darbettikleri, savunmalarinda da darp suçunu kabul ettikleri kaydedilen iddianamede, Adli Tip Kurumu raporuna göre, Biçeroglu'nun yaralanmasinin basit tibbi müdahaleyle giderilebilir mahiyette olmadigi, kirigin yasam fonksiyonlarina etkisinin orta derece olarak belirlendigi ifade ediliyor.

Iddianamede, saniklarin "yüzde sabit ize ve kemik kirilmasina sebebiyet verecek derecede kasten yaralama" suçundan 3 yildan 9'ar yila kadar hapisle cezalandirilmalari isteniyor.
Kaynak: AA