TOKI'den Denizli'deki Konut Projesinin Zeminine 'Uygunsuz' Raporu Verildigi Iddialarina Yanit Açiklamasi

'Projenin yapildigi bölgedeki zemine daha önce 'uygunsuz' raporu verildigi ve zemin etüt çalismalarinin yapilmadigi iddialari gerçek disidir. Kurumumuz tarafindan yaptirilan tüm çalismalar tamamen tedbir amaçlidir'

Toplu Konut Idaresi Baskanliginca (TOKI), Denizli'de toplu konut yapilan bölgedeki zemine "uygunsuz" raporu verildigi ve zemin etüt çalismalarinin yapilmadigi iddialarinin gerçek disi oldugu bildirildi.

TOKI'den, "Denizli Merkezefendi ilçesi Kayaköy (Bozburun) Mahallesi'nde yapilan konutlarin bazi bloklarinda kayma tespit edildigi" iddialariyla ilgili açiklama yapildi.

Açiklamada, proje çerçevesinde bölgedeki tüm binalarin ve proje kapsamindaki birçok blogun temellerinin, fore kazikli olarak projelendirilerek, statik tasarimlarinin yapildigi belirtildi.

Insaat sürecinin de bu sekilde uygulandigi kaydedilen açiklamada, "Projenin yapildigi bölgedeki zemine daha önce 'uygunsuz' raporu verildigi ve zemin etüt çalismalarinin yapilmadigi iddialari gerçek disidir. Kurumumuz tarafindan yaptirilan tüm çalismalar tamamen tedbir amaçlidir." ifadeleri kullanildi.

Açiklamada, insa edilen 1173 konut, 50 dükkan, 3 cami ve bir okuldan, 748 daire, 8 kapici dairesi, 21 dükkan ve 2 caminin, 4 Agustos'ta baslayan teslim sürecinin 24 Eylül'e kadar tamamlanacagi bildirildi.

Hak sahipleri ile konut satis sözlesmesinin 17 Mayis 2019'da imzalandigi ve konut teslim tarihinin 36 ay olarak belirtildigi aktarilan açiklamada, konut teslimlerinin geciktigi iddialarinin da gerçek disi oldugu kaydedildi.

Açiklamada, TOKI'nin, Osmangazi, Dokuz Eylül, Ortadogu Teknik ve Pamukkale üniversiteleri ögretim görevlilerince olusturulan raporlarla, söz konusu alanda gereken tüm tedbir ve önlemleri aldigi vurgulandi.

Proje alaninin, planlama mevzuati açisindan Mekansal Planlar Yapim Yönetmeligine uygun hazirlandigi ifade edilen açiklamada, alanda is ve islemlerin 9 Ekim 2017'de Çevre ve Sehircilik Bakanliginca onaylanan imar planina esas jeolojik ve jeoteknik etüt raporuna uygun olarak yürütüldügü aktarildi.

Açiklamada, "Insasi gerçeklesen projemizin bazi bloklarinda zemin iyilestirme çalismalari yapilmistir. Kurumumuz tarafindan yaptirilan tüm çalismalar tamamen tedbir amaçli olup, mühendislik teknigi açisindan öngörülemeyen bir husus birakmama amacina yönelik çalismalardir." denildi.
Kaynak: AA