Saadet Partisi Genel Baskan Yardimcisi Iris Açiklamasi 'Evlatlarimiza Dürüstlügü Ve Çaliskanligi Ögretmeliyiz'

Saadet Partisi Genel Baskan Yardimcisi Mustafa Iris, egitimin temelinin ailede basladigini bildirdi.

Iris, partisinin Edirne Il Baskanliginda düzenledigi basin toplantisinda, yeni egitim ögretim döneminin hayirli olmasini diledi.

Türkiye'de 25 milyona yakin ögrencinin ders basi yapmaya hazirlandigini belirten Iris, salgin nedeniyle iki yildir yüz yüze egitimin kisitli sekilde yapildigini, el birligiyle uyum sorununun asilacagina inandigini söyledi.

Egitimin aileden basladigini belirten Iris, sosyal çevre, medya ve okulun da basarili nesillerin yetismesinde önemli yer tuttugunu ifade etti.

Ailenin, toplumun çekirdegini olusturdugunu dile getiren Iris, sunlari kaydetti:

"Eger bu çekirdek saglam olursa, ayni vücudun hücreleri gibi saglam olursa o toplum saglikli olur. Ailenin saglikli olmamasi, zayif olmasi, bir vizyon sahibi olamamasi sorun olur. Ailenin sagligi, huzuru, iyi geçimi çok önemli. Çocuk ailede gördügünü isler. Önce anneden daha sonra babadan gördügünü yapar. Aile yuvalarinda evlatlarimiza dogrulugu, dürüstlügü, azmi ve çaliskanligi ögretmeliyiz. Tembellik, bencillik, yalancilik ve bunun gibi olumsuzluklardan korumaliyiz. Aile çocugunu güzel ahlakli bir insan olarak yetistirirse görevini yapmis olur. Ülkemize en hayirli hizmeti yapmis olur."

Kaynak: AA