Red Bull Grand Maze Projesinin Müziklerini Burhan Öçal Yapti

Red Bull Grand Maze projesine Burhan Öçal'in müzikleri eslik etti.

Red Bull'dan yapilan açiklamaya göre, Kapaliçarsi çok özel bir projeye ev sahipligi yapti.

Alaninda dünya çapinda taninan, Red Bull parkur sporcusu Dominic Di Tommaso "Grand Maze" olarak adlandirilan video projesi kapsaminda Istanbul'u ziyaret etti.

Türkiye'nin uluslararasi arenada ilk basariya ulasan kadin parkur sporcusu Red Bull sporcusu Hazal Nehir ev sahipliginde Kapaliçarsi'nin çatisinda tarihi bir yolculuga çikan ikili, muhtesem bir atmosferde parkur sporunu yapti.

Ikilinin bu eglenceli hikayesi Red Bull Grand Maze ismiyle video olarak yayinlanirken, projeye Türkiye'nin en önemli sanatçilarindan Burhan Öçal'in müzikleri eslik etti.

Di Tommaso ve Hazal Nehir, Kapaliçarsi'nin daha önce görülmeyen noktalarini gözler önüne sererken olaganüstü görüntülerin ortaya çikmasini da sagladilar.

7 gün süren, ulusal ve uluslararasi 25 kisilik bir çekim ekibinin görev aldigi Kapaliçarsi’da gerçeklestirilen Grand Maze, RedBull.com/grandmaze adresinde izleyicilerle bulustu.

- "Kapaliçarsi tarihiyle, atmosferiyle oldugu kadar ahenkleri ve müzigiyle de özgün bir yapi"

Açiklamada görüslerine yer verilen Öçal, sunlari kaydetti

"Kapaliçarsi, yurt disinda yasarken Istanbul'a her gelisimde ziyaret ettigim bir mekandi. 30 yil önce Sultanhamam'a, Misir Çarsisi'na giderdim. Esnafin dikkat çekmek için yaptigi çagrilar olurdu. Sokakta tuhafiye, konfeksiyon, takunya, iskemle satarlardi. Kayit cihazimi gizlice açip cebime koyardim, sonra o insanlarla sohbet ederdim. Ne cevherler vardi, çogu kayitlarimda var. Kapaliçarsi tarihiyle, atmosferiyle oldugu kadar ahenkleri ve müzigiyle de özgün bir yapi. Bu yüzden projeyle ilgili teklif geldiginde tereddüt etmeden kabul ettim.

Böyle tarihi bir mekanda parkur yapmak ve bunun için ritimler yaratmak çok keyifli olur diye düsündüm. Kosudaki adimlari ritimler, ziplama ve takla hareketlerini ise ritim içindeki senkoplar olarak düsündüm. Bu, akisa bir yaraticilik katti. Ben bir ritimci olarak, duydugumdan yola çikiyorum. Parkur sporcularinin her adim atislarinda çikan sesi hayal ettim ve müzigin kosuyla senkronize olmasini istedim."

Kaynak: AA