Kahramanmaras Balik Festivali'nin Ilki Gerçeklestirildi

Festival kapsaminda Milli Irade Meydani'nda 5 bin kisiye balik ekmek ikram edildi.

Denize kiyisi olmamasina ragmen tatli su baligi üretiminde Türkiye'de ön sirlarda yer alan Kahramanmaras'ta, Balik Festivali'nin ilki düzenlendi.

Valilik, Büyüksehir Belediyesi ve Il Tarim Müdürlügünün destekleriyle Kahramanmaras Balikçilar Dernegi tarafindan Milli Irade Meydani'nda yapilan etkinlikte 46 metrelik mangal açilarak ateslendi.

Daha sonra ustalar tarafindan pisirilen baliklar ekmek arasina konularak 5 bin kisiye ikram edildi.

Festivalde pisirilen baliklari yemek isteyenler uzun kuyruk olusturdu.

Festivalin açilisinda konusan AK Parti Milletvekili Ahmet Özdemir, kentin balik üretiminde Türkiye'de önemli bir yere sahip oldugunu söyledi.

Kentin balikçilik alaninda taninmasi amaciyla organizasyonda emegi geçenlere tesekkür eden Özdemir, "Balikçilik sektöründe çalisan kardeslerimize tesekkür ediyoruz. Onlar da bu sehrin bir evladi olarak kenti daha kiymetli hale getirmek ve tanitmak için ellerinden geldigince çalisiyorlar. Biz de siyasetçiler olarak onlarin bu güzel gayretlerinin içerisinde olmak istiyoruz. Onlara omuz vermek istiyoruz. Bu güzel islerin tanitilmasinda bizim de bir gayretimizin olmasini istiyoruz." diye konustu.

Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Ali Çam da siir, edebiyat ve dondurmanin baskenti olan Kahramanmaras'ta balik festivalini gerçeklestirmenin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.

Kentin su kaynaklari bakimindan zengin oldugunu dile getiren Çam, "Kahramanmaras tatli su kaynaklarini firsata çevirerek, tatli su baligi yetistiriciliginde Türkiye'de 2'nci siraya yerlesmistir. El sanatlari, altin islemeciligi ve tarimda Türkiye'de önemli yere sahip olan Kahramanmaras tatli su baligi üretiminde de adindan söz ettirmistir. Gerçeklestirecegimiz bu festivalle buna dikkat çekmek istedik." ifadesini kullandi.

Il Tarim Müdürü Mustafa Bozkurt'ta Kahramanmaras'in 20 bin hektar su yüzeyi alani oldugunu, kentin balikçilik sektöründe geçmisten gelen bir tecrübesi bulundugunu belirtti.

Kent genelinde 48 isletme oldugunu ifade eden Bozkurt, "48 isletmemizin toplam kapasitesi yaklasik 8 bin ton. en az bin kisi bu sektörde çalisiyor. Bunun daha da arttirilmasi için, bunun daha da güzellestirilmesi için elimizden gelen çaba ve gayreti göstermek mecburiyetindeyiz." diye konustu.

Kahramanmaras Balikçilar Dernegi Baskani Ibrahim Sari ise organizasyonun gerçeklestirilmesinde emegi geçen kurumlara tesekkür ederek, kentin balikçilik alaninda Türkiye'de adindan söz ettirdigini söyledi.

Festivali sürekli hale getirmeyi planladiklarini belirten Sari, organizasyonda 5 bin kisiye balik ekmek ikram edilecegini sözlerine ekledi.

Festivale, Vali Ömer Faruk Coskun, AK Parti Kahramanmaras Milletvekili Imran Kiliç, Onikisubat Belediye Baskani Hanefi Mahçiçek, Türkoglu Belediye Baskani Osman Okumus, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluslarinin amirleri ve vatandaslar katildi.

Konusmalarin ardindan protokol üyeleri ve beraberindekiler festival alanini gezdi.

Kaynak: AA