Güvenlik Güçleri Agustosta 212 PKK'li Teröristi Etkisiz Hale Getirdi

Etkisiz hale getirilen teröristler arasinda PKK'nin Sincar'da faaliyet gösteren kolu YBS'nin sözde genel sorumlusu Hasan Said Hasan ile Terörden Arananlar Listesi'nde gri kategoride yer alan Süleyman Öztürk ve Fidan Kurtpinar da bulunuyor Turuncu kategoride aranan teröristler Sonuç Gürdegir ve Hatun Dagtas, geçen ayki operasyonlarda yakalandi Bu yil ikna yoluyla güvenlik güçlerine teslim olan terör örgütü mensubu sayisi, 31 Agustos itibariyla 141'e yükseldi.

YUNUS OKUR - Türkiye'nin huzur ve güven ortamini bozmak için bebekleri ve çocuklari dahi hedef alan terör örgütü YPG/PKK'ya yönelik agustosta yurt içi ve disinda düzenlenen operasyonlarda 212 terörist etkisiz hale getirildi.

Ülkenin huzur ve kardesligini bozmaya çalisan terör örgütlerine karsi Türk Silahli Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlügü, Jandarma Genel Komutanligi ve Milli Istihbarat Teskilati (MIT) Baskanliginin kararli mücadelesi, güvenlik korucularinin da destegiyle devam ediyor.

Gece gündüz, yagmur çamur demeden sehir merkezleri ve kirsal alanlarin yani sira yurt disinda da teröristlerin pesini birakmayan güvenlik güçleri, eli kanli terör örgütüne agustosta da agir darbe vurdu.

AA muhabirinin derledigi bilgilere göre, agustosta yurt içi ve disindaki operasyonlarda 212 terörist etkisiz hale getirildi.

Terör örgütü PKK ve gençlik yapilanmasina yönelik agustosta birçok ilde gerçeklestirilen operasyonlarda, 156 zanli gözaltina alindi, bunlardan 30'u tutuklandi. Diger zanlilarin emniyet ve jandarmadaki islemleri sürüyor.

- Ikna yoluyla 141 terörist teslim oldu

Bu yil ikna yoluyla güvenlik güçlerine teslim olan terör örgütü PKK mensubu sayisi, 31 Agustos itibariyla 141'e yükseldi.

Yurt içi ve disinda terör unsurlarini yok etmek için çalismalarini ara vermeden sürdüren güvenlik güçleri, bu süreçte örgütün bazi sözde sorumlularini da etkisiz hale getirdi.

- Sehit özel harekat polisi Veli Kabalay'in kani yerde kalmadi

Eren-5 Operasyonlari kapsaminda 5 Agustos’ta Mardin'in Nusaybin ilçesi Çaliköy Mahallesi kirsalinda etkisiz hale getirilen teröristin, Içisleri Bakanliginin Terörden Arananlar Listesi'nde gri kategoride yer alan "Cilo" kod adli Süleyman Öztürk oldugu tespit edildi.

Van-Iran sinirinda görevlendirilen Özel Harekat polislerinin gözetleme faaliyeti sirasinda siniri geçmeye çalisirken 5 Agustos’ta etkisiz hale getirdigi teröristlerden birinin örgüt içerisinde "doktor" olarak görevlendirilen "Nuda Sason" kod adli Süheyla Çelik oldugu ve sözde "Tendürek sorumlusu" olarak bölgeye gönderildigi saptandi.

Çelik ve beraberindeki "Mihraz-Karayazi-Ari-Asikar Mirza ve Hakki" kod adlarini kullanan terörist Haldun Altay'in ise 13 Mayis'ta Agri'nin Dogubayazit ilçesi sinir hattinda görevli özel harekat polisi Veli Kabalay'in sehit edildigi saldiriya katildigi belirlendi.

Ayni operasyonda etkisiz hale getirilen diger terörist "Xunres Erdal" kod adli Nurullah Azma'nin da daha önce sinir bölgelerindeki karakollara yönelik saldirilarin faillerinden oldugu tespit edildi.

- PKK/KCK'nin sözde yürütme konseyi üyesi etkisiz hale getirildi

MIT'in agustos ayinda Irak’in kuzeyindeki Sincar'da düzenledigi operasyonla terör örgütü PKK'nin Sincar'da faaliyet gösteren kolu YBS'nin sözde genel sorumlusu Hasan Said Hasan etkisiz hale getirildi.

Hasan'in, örgüte ait silah ve mühimmat sevkiyatlarinin yani sira Suriye ve Irak arasinda örgüt mensuplarinin intikallerini organize ettigi, çocuk yastaki Yezidilerin PKK’ya katilmasi ve örgütsel egitim almasi faaliyetini planladigi tespit edildi. Bu teröristin, PKK/KCK'nin sözde yürütme konseyi üyesi oldugu ve Irak tarafindan bölücü faaliyetleri nedeniyle arandigi belirlendi.

Van’da düzenlenen Eren-1 Sehit Jandarma Er Mehmet Karaci operasyonunda, 19 Agustos'ta etkisiz hale getirilen 3 teröristten birinin, terör arananlar listesinde 500 bin liraya kadar ödülle gri kategoride aranan, Rojin Amed kod adli Fidan Kurtpinar oldugu bildirildi.

- "Turuncu" kategorideki terörist Istanbul'da yakalandi

Terör örgütü PKK/KCK'nin sözde Erzurum eyaletinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren ve turuncu kategoride aranan "Rodi Çevlik" kod adli terörist Sonuç Gürdegir, 24 Agustos’ta Istanbul'un Atasehir ilçesinde saklandigi ikamette yakalandi.

Yakalanan teröristlerden Gürdegir'in 11 ayri suçtan aranma kaydinin bulundugu belirlendi. Terör örgütü mensubunun, 9 Ekim 2014'te Bingöl Il Emniyet Müdürü ve korumasinin yaralanmasi, iki güvenlik görevlisinin sehit olmasi eylemini gerçeklestiren örgüt mensuplari arasinda yer aldigi bildirildi.

Ayrica söz konusu teröristin, 1 Agustos 2016'da Bingöl Çevik Kuvvet Sube Müdürlügüne ait zirhli araca yönelik gerçeklestirilen ve 7 polis memurunun sehit oldugu, 3 polisin yaralandigi bomba yüklü araç saldirisini düzenleyen örgüt mensuplarindan biri oldugu tespit edildi.

Içisleri Bakanligi, PKK'da sorumlu düzeyde faaliyet yürüten ve turuncu kategoride aranan terör örgütü mensubu Hatun Dagtas'in 23 Agustos’ta Diyarbakir Emniyet Müdürlügü ekiplerince yürütülen çalisma sonucu yakalandigini açikladi.

Yakalanan teröristin, 26 Temmuz 2011'de Diyarbakir merkezdeki Yenisehir ilçesinde bulunan Asayis Sube Müdürlügü/Motosikletli Timler Amirligi Hizmet Binasi'na el bombasi atilmasinin ve Diyarbakir kirsalindaki çok sayida eylemin planlayicisi oldugu belirlendi.
Kaynak: AA