Gazze'nin Israil Sinirinda 'Gece Kargasa Birimi'nin Faaliyetleri 5'Inci Gününde Devam Ediyor

Israil'in Gazze Seridi'ne 15 yildir uyguladigi ablukayi protesto etmek amaciyla bir araya gelen ve kendilerine "Gece Kargasasi Birimi" adini veren Filistinli gençler gece faaliyetlerini 5 gündür sürdürüyor.



Gazze'nin güneyindeki Rafah kentinin dogusundaki tel örgü yakininda bir araya gelen "Gece Kargasasi Birimi"ne bagli onlarca Filistinli genç, sinir boyunda mesaleler yakti, araba lastiklerini atese verdi.

Protestocu gençlere karsi Israil askerleri, yogun göz yasartici gaz bombasi ve gece karanligi aydinlatan fisekler kullandi.

AA muhabirinin bölgedeki taniklardan edindigi bilgiye göre, birçok genç Israil askerleri tarafindan atilan göz yasartici gaz bombalarindan etkilendi ve saglik ekipleri tarafindan kisa süreli tedavi altina alindi.

Gece Kargasa Birimi adi altinda 5 gündür bir araya gelen Filistinli gençler, Israil'in 15 yildir devam eden ablukasini protesto için, aksam geç saatlerde çesitli bölgelerdeki sinir seritlerinde araç lastigi yakip ses bombasi atarak, Yahudi yerlesimleri ve Israil askerlerini rahatsiz etmeyi amaçliyor.

Kaynak: AA