Gaziantep'te Okula Baslayacak 60 Bin Ögrenciye Kirtasiye Destegi

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi, "Çantaniz Bizden" projesiyle, okula baslayacak 60 bin ögrencinin okul çantasi ve kirtasiye ihtiyaçlarini karsilayacak.

Vali Davut Gül, Valilik binasinda düzenlenen protokol imza töreninde, Büyüksehir Belediyesinin çocuklarin yaninda olmasini çok önemsediklerini ifade etti.

Projeyle hem çocuklarin yaninda olunacagini hem de ailelere katki saglanacagini anlatan Gül, "Çocuklarimiz, okula geldiklerinde masalarinin üzerinde bu malzemeleri bulacak. Böylelikle Gaziantep farki bir kez daha ortaya çikarmis olacak." diye konustu.

Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin ise egitim dostu bir sehir olma yolunda projeler hayata geçirdiklerini söyledi.

Bu anlamda kentte ilkokula baslayacak 60 bin ögrenci tespit edildigini belirten Sahin, sunlari kaydetti:

"Bu ögrencilerimize bir çanta hazirladik. Bu çantanin içinde kirtasiye malzemeleri var. Ihtiyaç duyacaklari her sey bu çantada mevcut. 20 yildir Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde yürütülen projeyle ögrencilerimiz okula gelir gelmez nasil kitaplari siralarinin üzerinde görüyorsa, simdi bu seti de alacaklar."

Büyüksehir Belediyesi Kadin Aile Egitim ve Sosyal Hizmetler Daire Baskani Abdullah Aksoy da ayrica Il Milli Egitim Müdürlügünce belirlenen ihtiyaç sahibi 10 bin ögrenciye kiyafet yardimi yapacaklarini bildirdi.

Il Milli Egitim Müdürü Yasin Tepe ise destek nedeniyle ilgililere tesekkür etti.

Açiklamalarin ardindan projenin protokolü imzalandi.

Kaynak: AA