Antalya'da Cinayet Sanigi Kardeslerin Agirlastirilmis Müebbet Hapisle Cezalandirilmalari Istendi

Antalya'da 15 aydir kayip olan kisinin cesedinin bazi parçalarinin foseptik çukurunda bulunmasiyla ilgili tutuklanan iki kardes hakkinda agirlastirilmis müebbet ve 22'ser yila kadar hapis cezasi istemiyle dava açildi.

Dösemealti ilçesinde Süleyman Eken'i (55) öldürdükleri gerekçesiyle tutuklanan Mehmet ve Oktay Y. kardesler hakkinda Antalya Cumhuriyet Bassavciligi Cinayet Suçlari Sorusturma Bürosunca "kasten öldürme", "kisiyi hürriyetinden yoksun birakma" ve "yagma" suçlarindan hazirlanan iddianame, Antalya 5. Agir Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Iddianamede, Eken'in sanik Oktay Y'ye para verdigi, her hafta faiz aldigi ve bu nedenle aralarinda husumet olustugu kaydedildi.

Eken'in olay günü sanik Oktay Y'nin is yerine gittigi ve Mehmet Y'nin de buraya geldigi belirtilen iddianamede, "Maktul her iki sanikla ayni is yerinde saatlerce kaldi, üç saat sonra maktulün telefonu kapandi. Bu sirada her iki sanik maktulü burada alikoyarak Oktay Y'ye ait senetleri alip imha ettiler. Maktulün üzerindeki para ve esyalarini zorla alip, siddet uygulayarak, maktulü bilinmeyen bir sekilde öldürdüler." ifadelerine yer verildi.

Saniklarin cinayet sonrasi plan yaparak cesedi Dösemealti ilçesinde bulunan annelerinin evlerine götürdükleri aktarilan iddianamede, kardeslerin burada cesedi parçalara ayirarak kol ve bacaklarini evin foseptik çukuruna gömdükleri, diger parçalarini ise tespit edilemeyen ve bütün aramalara ragmen bulunamayan yere attiklari vurgulandi.

Sanik Oktay Y, iddianamede yer alan ifadesinde, suçlamalari kabul etmedigini, olay günü Süleyman Eken'e borcunu ödedigini ve bir daha görmedigini öne sürdü.

Sanik Mehmet Y. ise öldürülen Eken'i tanimadigini, daha önce hiç görmedigini ve öldürülmesiyle bir ilgisinin olmadigini iddia etti.

Iddianamede, saniklarin agirlastirilmis müebbet ve 22'ser yila kadar hapisle cezalandirilmasi talep edildi.

Muratpasa ilçesi Deniz Mahallesi'nde yasayan Süleyman Eken'den haber alamayan annesi 13 Ocak 2020'de kayip basvurusunda bulunmus, polis ekipleri Eken'in en son Mehmet ve Oktay Y. kardeslerle görüstügünü tespit etmisti. Süphelilerin Dösemealti ilçesindeki annelerinin evinin bahçesinde 7 Nisan'da is makinesiyle yapilan aramada parçalanan cesedin bir kismi bulunduktan sonra iki kardes tutuklanmisti.

Kaynak: AA