Usulsüz Engelli Raporu Operasyonunda 7 Tutuklama

Giresun merkezli 5 ilde, saglikli veya engel orani düsük vatandaslarin usulsüz sekilde engelli raporu almalarini saglayarak haksiz kazanç elde etmek suretiyle kamuyu zarara ugrattiklari belirlenen sahislara yönelik operasyonda 7 kisi tutuklandi.

Edinilen bilgilere göre, Bulancak Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan kamu kurumu aleyhine dolandiricilik suçundan sorusturma kapsaminda Giresun Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri Giresun merkezli Ordu, Istanbul, Kocaeli ve Samsun illerinde es zamanli operasyon yapildi. Yapilan operasyonda 20 süpheli yakalanarak gözaltina alinirken, süphelilerin ikametgahlarindaki aramalarda çok sayida doktor raporu için alinan evrak, baskalarina adina tanzim edilmis engelli saglik raporlari, tahlil sonuçlari, tabancalar, çok sayida fisek ve suçtan elde edilen bir miktar para ele geçirildi.

Emniyetteki islemlerinin ardindan Bulancak Adliyesine sevk edilen süphelilerden Fatih S., Mustafa K., Mustafa S., Ufuk U., Yasar B., Emine A. ve Hüseyin K. olmak üzere hastanelerde güvenlik görevlisi olan ve aracilik yapan 7 sahis, haksiz kazanç elde etmek suretiyle kamuyu zarara ugrattiklari gerekçesiyle Bulancak Sulh Ceza Hâkimligince tutuklandi.

Öte yandan sorusturmanin geçmis dönemlere iliskin devam edecegi de ögrenildi.
Kaynak: İHA