Asi Olmayi Erteledi, Korona Virüs Sebebi Ile Ölümden Dönünce Böyle Seslendi

Kocaeli’de yakalandigi korona virüs sebebi ile ölümden dönen ve 17 gündür hastanede tedavi gören vatandas, asi olmayi erteledigi için pismanlik yasadigini belirterek, “Benimkisi sadece ihmalkarlik oldu. En kisa sürede, en yakin zamanda, bir saniye bile geçirmeden mutlaka asi olun” dedi.

Asi Olmayi Erteledi, Korona Virüs Sebebi Ile Ölümden Dönünce Böyle Seslendi
Kocaeli’de yasayan mali müsavir Fevzi Yildirim (40), bir süre önce korona virüse yakalandi. Korona virüse yakalanan Yildirim, belirtilerin ortaya çikmasindan yaklasik 5 gün sonra durumunun agirlasmasi üzerine Derince Egitim ve Arastirma Hastanesine gitti. Korona virüs test sonucu pozitif çikan Yildirim hastanede tedavi altina alindi. 17 gün boyunca hastanede tedavi gören Yildirim’in tedavisi 8 gündür ise yogun bakim ünitesinde devam ediyor. Mart ayindan beri asi olmayi erteledigini söyleyen Yildirim, asi olan esinin ise korona virüsü ayakta atlattigini söyledi.

Asi olmadigi için pismanlik yasadigini ifade eden Yildirim, herkesin zaman kaybetmeden asi olmasini istedi.

“Asi olmayi, bugün giderim, yarin giderim diyerek hep erteledim”

Asi olmayi erteledigi için pismanlik yasandigini belirten Yildirim, “Normalde bana asi takvimine göre Mart ayinda asi çikti. Ama ben asi olmayi, bugün giderim, yarin giderim diyerek hep erteledim. Asi olmadim. Daha sonra esim Temmuz ayinda bir doz Biontech asisi oldu, ben yine olmadim. Esim, Agustos ayinin sonunda korona virüse yakalandi. Biontech asisi oldugu için ayakta atlatti. Ben muhtemelen esimden kaptim ama belirtileri 6 gün sonra ortaya çikti. Ilk önce terleme belirtisi oldu. Saglik kurulusuna gelmeyi de 4-5 gün geciktirmis oldum. Bu süreçte hastalik ilerleyip cigerlerime inmis. Dolayisiyla durumum agirlasti” dedi.



“Bir saniye bile geçirmeden mutlaka asi olun”

Asi olmayan vatandaslara seslenen Fevzi Yildirim, “Asi olmanin pismanligini yasiyorum. Buradan herkese israrla sesleniyorum. Asi olun, sevdiklerinizi ve kendinizi koruyun. Esim tek toz Biontech asi olmasina ragmen ayak üstü hastaligi atlatti. Esim normalde küçükken zatüre geçirmis. Ben ona asi olurken onu çok etkileyecegini söyledim. Ama tam tersi oldu. O ayakta atlatti, ben daha fazla etkilenmis oldum. Insan bir nefes almanin ne kadar önemli oldugunu anliyor. Dünya mali olsun, baska bir sey olsun, hiçbir önemi yok. Saglikli bir nefes alabilmek o kadar önemliymis ki ben bunun kiymetini bir kez daha anladim. Insanlara tavsiyem, mutlaka asi olsunlar ve belirtileri görünce hemen saglik kurulusuna basvursunlar. Benim yaptigim hatayi yamasinlar. Benimkisi sadece ihmalkarlik oldu. En kisa sürede, en yakin zamanda, bir saniye bile geçirmeden mutlaka asi olun” diye konustu.

Kaynak: İHA