Tarim Fuarinda Elma Ve Domates Güzellik Yarismasi Yapildi

Tarim sektörü 16 Eylül tarihinde AGROTEC 2021 24. Uluslararasi Tarim Fuari’nda kapilarini açti. "En Iyi Elma Yetistiricisi ve En Iyi Domates Yetistiricisi’’ yarismalari ile ikinci gününde de yogun bir ilgi gören fuar 19 Eylül’de kapilarini kapatacak.

Tarim Fuarinda Elma Ve Domates Güzellik Yarismasi Yapildi
Gölbasi Belediyesi ve AGROTEC 2021 24. Uluslararasi Tarim Fuarinin 2. gününde ‘’En Iyi Elma Yetistiricisi ve En Iyi Domates Yetistiricisi’ yarismalari düzenlendi.

Yarismaya Gölbasi Ziraat Odasi Baskani Sadullah Karaaslan, Gölbasi Belediye Baskan Yardimcisi Erol Eraslanoglu ve Oguz Kaan Tanriverdi, Gölbasi Ilçe Tarim ve Orman görevlisi Osman Özyurt, Gölbasi Belediyesi Kültür Müdürü Ruhsar Yardimci, Gölbasi Belediyesi Ruhsat ve denetim Müdürü Izzet Yigit’in yani sira bir çok elma ve domates üreticisi ve Fuara katilanlar izledi.

Yarismada jüri üyeligini Gölbasi Ziraat Odasi Baskani Sadullah Karaaslan, Gölbasi Belediye Baskan Yardimcisi Erol Eraslanoglu, Gölbasi Ilçe Tarim ve Orman görevlisi Osman Özyurt, Gölbasi Belediyesi Kültür Müdürü Ruhsar Yardimci, Gölbasi Belediyesi Ruhsat ve denetim Müdürü Izzet Yigit yapti. Yarismaya 11 domates, 10 da elma yetistiricisinin katildi.

Sekil ve koku, lezzet/aroma, iç olgunluk yapisi ve kabuk kalinligi kategorilerine göre degerlendirme yapan jüri üyeleri hijyen kurallarina dikkat edilmesine büyük özen gösterdi.

"En Iyi Domates Yetistiricisi" yarismasinda Çayirli Mahallesi’nden Yakup Kale birinci oldu ve ödülünü Gölbasi Belediye Baskan Yardimcisi Oguz Kaan Tanriverdi, 167 puanla ikinci olan Karaoglan Mahallesi’nden Irfan Çimen ödülünü Gölbasi Ilçe Tarim Müdürü Yavuz Ekici’den aldi. 166 puanlan üçüncü olan Karaali Mahallesi’nden YSS Tarim, ödülünü Gölbasi Belediye Baskan Yardimcisi Erol Eraslanoglu’ndan aldi. ‘’En Iyi Elma Yetistiricisi’’ yarismasinda birinciligi Subasi Mahallesi’nden Suna Kostak gögüsledi ve ödülünü Gölbasi Belediye Baskan Yardimcisi Oguz Kaan Tanriverdi’nin elinden aldi. Toprakli Mahallesi’nden Hüseyin Tetik ikincilik ödülünü Gölbasi Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Izzet Yigit’ten alirken, Ogulbey Mahallesi’nden katilan ve üçüncü olan Nazmi Harmanci ise ödülünü Gölbasi Belediye Baskan Yardimcisi Erol Eraslanoglu’nun elinden aldi. Ilk 3’e giren yarismacilar çeyrek altin kazandi. Katilim saglayan herkese budama makasi ve bahçe testeresi hediye edildi.
Kaynak: İHA