Sultangazi'de Imama Sopali Saldiri Girisimi

Sultangazi’de madde bagimlisi oldugu iddia edilen sahis, pazarda satis yapmasi için zabita ile görüsüp yer tahsis ettirmesi konusunda israrda bulundugu imama sopali saldiri girisimde bulundu. Sahsin saldiri girisimi camide bulunanlar tarafindan engellenirken, yasananlar caminin güvenlik kamerasina saniye saniye yansidi.

Sultangazi'de Imama Sopali Saldiri Girisimi
Olay, önceki gün Sultangazi’de yasandi. Iddiaya göre, Ali Y. isimli madde bagimlisi sahis, bir süredir kendisine yardimci olan ve yemek verip topluma kazandirmaya çalisan Sultançiftligi Merkez camii imami Davut Önal’dan kendisine zabita ile görüsüp pazarda satis yapmasi için yer tahsis ettirmesi konusunda israrda bulundu. Imamdan aldigi ret cevabina sinirlenen sahis, bir süre sonra tekrar camiye dönüp "seni öldürecegim" diyerek yaninda getirdigi sopa ile cami imami Davut Önal’i kovalamaya basladi.

O sirada camide bulanan cemaat saldirgana engel olurken yasananlar güvenlik kamerasina yansidi.

Saldiri girisimi güvenlik kamerasina yansidi

Güvenlik kamerasina saniye saniye yansiyan olayda camiye sopa ile giren sahsin imam odasina yöneldigi ve bir süre sonra ise kovalamaca yasandigi, durumu fark eden cemaatin ise olaya müdahale ederek imami koruduklari görünüyor.

O anlari anlattilar

Yasanan olayi anlatan Murat Tan, "Dün aksam camimizde hiç istemedigimiz bir olay gerçeklesti. Madde bagimlisi bir sahis camimizin imamina elindeki sopa ile saldiri gerçeklestirdi. Bu sahsi hocamiz topluma kazandirmak için elinden gelen bütün yardimlari yapmasina ragmen sahsin yine de uyusturucu kullanarak gelip hocamiza saldirdigina tanik olduk" diye konustu.

Sevki Çiftçi isimli vatandas ise "Yatsi namazi için gelmistik hocamiz Kur’an okuyordu. Içeriye elinde sopa ile bir vatandas geldi ve oturdu. Elinde sigarada varmis ancak fark etmedik. O esnada sigara içtigini gördüm daha sonra kalkip sigarayi disariya atti ve elindeki sopa ile geri geldi. Imam odasina dogru yöneldi fark edince hemen kostum. Ancak yetisemedim içeriye girdi. Hocamiz ise hemen disariya çikti daha sonra biz de hemen hocamizi disariya çikardik ve kendisine de engel olduk" diye konustu.

Cemaatin yakaladigi sahis daha sonra olay yerine gelen polis ekiplerine teslim edildi, olayla ilgili sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA