Israil Güçleri Bati Seria'daki Gösterilerde 5 Filistinliyi Yaraladi

Israil güçlerinin isgal altindaki Bati Seria'da yasa disi Yahudi yerlesim birimleri karsiti gösterilere müdahalesinde 5 Filistinli yaralandi, çok sayida kisi de atilan gazdan etkilendi.

Filistinliler, Kalkiya kentine bagli Kefr Kaddum, Nablus'a bagli Beyta beldeleri basta olmak üzere Bati Seria'nin birçok bölgesinde yasa disi Yahudi yerlesim birimleri karsiti gösteriler düzenledi.

Israil güçleri göstericilere plastik mermi ve göz yasartici gazla müdahale ederken, Filistinliler tas atarak karsilik verdi.

Filistin Kizilayindan yapilan yazili açiklamada, Israil güçlerinin 5 Filistinliyi plastik mermiyle yaraladigi, çok sayida kisinin de atilan gazdan etkilendigi belirtildi.

Israil'in 1967'de isgal ettigi Bati Seria'da 250'den fazla yasa disi Yahudi yerlesim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 450 binden fazla Yahudi yerlesimci, Bati Seria'da isgal altinda yasayan Filistinliler için hayati daha da zor hale getiriyor.

Uluslararasi hukuka göre, isgal altindaki Filistin topraklarinda bulunan tüm Yahudi yerlesim birimleri yasa disi kabul ediliyor.

Kaynak: AA