Içmeler Atatürk Bilim Parki, Bir Ilke Ev Sahipligi Yapti

Marmaris Belediyesi Içmeler Atatürk Bilim ve Egitim Parki, Mugla’da bir ilke ev sahipligi yapti. Marmaris Belediyesi tarafindan organize edilen, Sihirbaz Fizikçiler Grubu (SIFIGU) tarafindan desteklenen etkinlikle “17 Eylül Uluslararasi Mikroorganizma Günü” kutlandi.

Içmeler Atatürk Bilim Parki, Bir Ilke Ev Sahipligi Yapti
17 Eylül bilim için önemli bir tarih. 17 Eylül 1683’te Anton van Leeuwenhoek mikroskobik gözlemlerini Ingiltere Kraliyet Bilim Akademisi’ne bir mektupla göndermistir. 17 Eylül mikroorganizmalarin kesfinin baslangiç tarihi kabul ediliyor. 2017 yilindan bu yana bu tarih “Uluslararasi Mikroorganizma Günü” olarak kutlanmakta. Mikroorganizmalari tanitmak ve farkindalik olusturmak için, dünyada ilk olarak Portekizli bilim insanlari tarafindan kutlanan gün Mugla’da ilk kez Marmaris Belediyesi Içmeler Atatürk Bilim ve Egitim Parki’nda kutlandi. Marmaris Belediyesi tarafindan organize edilen, Sihirbaz Fizikçiler Grubu (SIFIGU) tarafindan desteklenen etkinlikte, ögrencilere mikroorganizmalar hakkinda bilgi verildi.

Uygulamali olarak yararli ve zararli mikroorganizmalarin morfolojik özellikleri anlatildi.

Etkinlik hakkinda bilgi veren parkin Fen Bilgisi Ögretmeni Simay Eruysal, “Hafta sonlari çesitli etkinliklerimiz oluyor. Bugün 17 Eylül Uluslararasi Mikroorganizma Günü. Bu etkinlik yurtdisinda her yil yapiliyor. Biz de bir mikroorganizma sergisi olusturduk. Bakteri ve küf yetistirdik. Ögrencilerimizin daha iyi gözlem yapabilmesi için maya deneyimizi yaptik. Ögrencilerin mikroskopla, mikroorganizmalarin morfolojik özelliklerini görmelerini sagladik.” dedi.

Mikroorganizmalarin hayatimizda önemli bir yere sahip oldugunu belirten Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Egitim Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Nurettin Sahin ise, “17 Eylül, 2017 yilindan bu yana Uluslararasi Mikroorganizma Günü olarak kutlanmakta. 17 Eylül 1683’te Anton van Leeuwenhoek mikroskobik gözlemlerini Ingiltere Kraliyet Bilim Akademisi’ne bir mektupla göndermistir. Bu tarih mikroorganizmalarin kesfinin baslangiç tarihi kabul edildiginden dolayi 2017 yilindan beri Uluslararasi Mikroorganizma Günü olarak kutlanmaktadir. Dünyada ilk olarak, Portekizli bilim insanlari mikroorganizmalar hakkinda farkindalik olusturmak için kutlanmistir.” dedi.

Kaynak: İHA