Husilerin, Suudi Arabistan'a Gönderdigi Bir Balistik Füze Ve 4 SIHA Düsürüldü

Iran destekli Husilerin, Suudi Arabistan'in güneybatisindaki Cazan kentini hedef alan bir balistik füzesi ile 4 silahli insansiz hava aracinin (SIHA) düsürüldügü bildirildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansinin (SPA) haberine göre, Arap koalisyonu güçlerinin açiklamasinda, Husi milisleri tarafindan firlatilan ve ülkenin güneybatisindaki Cazan kentindeki sivilleri hedef alan balistik füzenin düsürüldügü duyuruldu.

Haberde, "Ayni sekilde terörist Husi milislerinin gönderdigi 4 silahli insansiz hava araci da vurularak, etkisiz hale getirildi." ifadesi kullanildi.

Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri, sivillerin ve sivil hedeflerin korunmasinda atilan adimlarin, uluslararasi hukuka uygun oldugunu vurguladi.

Husiler ise henüz konuya iliskin bir açiklama yapmadi.

Uzun süredir siyasi istikrarsizligin hüküm sürdügü Yemen'de, Husiler ile hükümete bagli güçler arasinda çatismalar yasaniyor.

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baskent Sana ve bazi bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karsi Yemen hükümetine destek veriyor.

Kaynak: AA