Eyüpsultan'da Annesi Ve Üvey Kardesini Öldürdügü Iddia Edilen Sanik Mahkemede Savunma Yapti

Sanik Ugur Biroglu: ''Olay nasil gelisti tam hatirlamiyorum. Mutfaktan biçagi aldim, ikisi salondaydi. Sonrasini hatirlamiyorum. Suçsuzum' Mahkeme heyeti, sanigin akil sagliginin tespiti için Adli Tip Kurumuna sevk edilerek, hakkinda rapor hazirlanmasinin istenmesine karar verdi

Eyüpsultan'da, bir yemek yarismasi programinda birinci olan annesi Sükran Biroglu ve üvey kardesi Mesut Biroglu'nu biçakla öldürdügü iddiasiyla yargilanan sanik Ugur Biroglu, mahkemede savunma yapti.

Istanbul 6. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya, tutuklu sanik Biroglu, müsteki olan kiz kardesleri Gülsah Aktas ve Hayriye Demir, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi avukati ile sanigin avukati katildi.

Durusmada savunma yapan sanik Ugur Biroglu, 8-9 yil önce babasinin vefat ettigini, o tarihten sonra agabeyi ve annesinin sürekli kendisine deli oldugunu söylediklerini, daha önce psikolojik tedavi gördügünü ancak hastalik tanisi konmadigini, ilaç kullandigini anlatti.

Olay günü aksam eve geldigini, lavaboya gittiginde klozetin içinde sigara kagidina sarilmis uyusturucu madde gördügünü söyleyen Biroglu, "Annem ile agabeyime 'Bu kimin?' dedim, 'Senden baska kullanan yok' dediler. Üzerime yürüdüler. Evde söz söyleme hakkim yoktu. Disarida çalisip en kral yerden kebaplarini getiriyordum. Mesut, anneme 'Bu esek bizim yükümüzü çekemiyor, bu esekten kurtulalim, korona bulastiralim, beynine sok verelim, akil hastanesine kapatalim, beyninin fabrika ayarlari yanmis' diyor ve beraber bana gülüyorlardi. Bende film koptu. Olay nasil gelisti tam hatirlamiyorum. Mutfaktan biçagi aldim, ikisi salondaydi. Sonrasini hatirlamiyorum. Suçsuzum. " seklinde konustu.

Mahkeme baskani, olay anini hatirlamadigini öne süren ancak sorusturma asamasindaki ifadesinde cinayetleri ayrintilariyla anlatan sanigin sözlerini okurken, müsteki kiz kardesleri gözyaslarini tutamadi.

Ilk ifadesini de kabul eden sanik, bakanlik avukatinin, "Sanik annesine ve kardesine olaydan önce de siddet uyguluyor muydu? Annesi ve agabeyinin parasina el koyup uyusturucu aliyor muydu?" sorusuna, "Hiç dövmedim annemi, kardesimi. Kesinlikle paralarini da almadim" diye yanit verdi.

Sanigin ardindan müsteki kiz kardesi Hayriye Demir söz alarak, "Sanik daha önce uyusturucu tedavileri gördü. Psikolojik hastaligi yok. Uyusturucu içip annemi kemerle dövüyordu. Agabeyimin kafasini kirdi kaç kere. Bir kere daha anneme biçakla saldirdi. Annem kurtulmak için bahçe kapisindan atlamis, belini kirmisti. 8 ay yataktan kalkamadi. Hapse girmesin diye sikayetçi olmadi. Onu gözünden sakinirdi. Uyusturucu içince kendini kaybediyordu. Annem kendisini hiç harçliksiz birakmiyordu. Ugur çalismazdi. Agabeyim çalisir Ugur'a bakardi. Babam varken de ayniydi, babama da siddet uyguluyordu" seklinde konustu.

Diger müsteki Gülsah Aktas da kardesinden sikayetçi oldugunu belirterek, "Kiz kardesimin anlattiklari dogru. Hiç pisman degil (sanik). Biraz içinde insanlik kaldi mi diye baktim ama yok" dedi.

Sanigin avukati ise müvekkilinin cezai ehliyetinin tam olup olmadigina dair Adli Tip Kurumundan rapor aldirilmasini talep etti.

Ara kararini açiklayan mahkeme heyeti, sanigin tutukluluk halinin devamina ve tedavi gördügünü belirttigi hastanelere yazi yazilarak evrakin istenmesine hükmetti.

Sanigin Adli Tip Kurumuna sevk edilerek, cezai ehliyetine dair rapor alinmasini kararlastiran heyet, durusmayi erteledi.

- Olayin geçmisi

Eyüpsultan'da 26 Ocak'ta polis merkezine giden süpheli Ugur Biroglu, annesi ve üvey kardesini biçakladigini söylemisti.

Bunun üzerine Esentepe Mahallesi Parküstü Sokagi'ndaki adrese giden ekipler, burada Mesut Biroglu ve annesi Sükran Biroglu'nu elleri arkadan bagli halde ölü bulmustu.

Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen zanli tutuklanmisti.

Sükran Biroglu'nun, bir televizyon kanalindaki yemek yarismasina katildigi ve birinci oldugu ortaya çikmisti.

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, süpheli Ugur Biroglu'nun "alt veya üst soya karsi canavarla hisle kasten öldürme" suçundan 2 kez agirlastirilmis müebbet hapsi isteniyor.

Iddianamede yer alan raporda, Sükran Biroglu'nun bogularak ve biçaklanarak, Mesut Biroglu'nun ise biçaklanarak öldürüldügü belirtiliyor.
Kaynak: AA