Bursa Büyüksehir Belediyesinde Toplu Is Sözlesmesi Imzalandi

Bursa Büyüksehir Belediyesi ile Hizmet-Is Sendikasi arasinda toplu is sözlesmesi, törenle imzalandi.

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Büyüksehir Belediyesi Yol Isleri Santiye Alani'nda düzenlenen törende yaptigi konusmada, toplu sözlesmede, çalisanlarin maaslarini enflasyon karsisinda ezdirmemek için 6'sar aylik dönemler halinde enflasyon oraninda ücret artisi öngördüklerini söyledi.

Farkli yillardaki istihdamlardan dolayi çok ciddi maas farklarinin oldugunu anlatan Aktas, "Ayni isi yapan birimin 7 farkli maasi var. Bunlari düzeltme noktasinda yüzde 78'lik basari sagladik. Sözlesmeyle ücret esitsizligi yasayan arkadaslarimizin da magduriyetini giderme noktasinda önemli bir adim atmis olduk." dedi.

Aktas, örnek bir sözlesmeye imza attiklarini vurgulayarak, sunlari kaydetti:

"Toplu is sözlesmesiyle en düsük ücretli grubundaki evli, esi çalismayan ve iki çocuk sahibi çalisanimizin net ücreti 15 Eylül 2021 tarihinden itibaren 5 bin 117 liraya yükseltildi. 6 aydir iftira atanlara duyurulur. Tüm farklar da hesaplara yatirildi. Insallah Rabb'im mahcup etmeden süreci tamamlariz. 36 aylik süreyi kapsayan toplu is sözlesmemiz sonunda en düsük ücret grubunda görev yapan çalisanlarimiza yaklasik yüzde 61 oraninda ücret artisi saglanmis olacak. Ananinizin ak sütü gibi helal olsun. Nihayetinde emeginiz ve alin teriniz var."

- "Sirket isçileri için yapilmis en iyi toplu is sözlesmesine imza atiyoruz"

Hak-Is Konfederasyonu Baskani Mahmut Arslan da demokrasi, özgürlükler ve ülkenin gelecegi için tarihi bir gün yasandigini söyledi.

Arslan, bundan 35 yil önce Bursa Büyüksehir Belediyesi ile baslattiklari mücadelenin bir çinar gibi dallanip budaklandigini belirterek, yapilan son toplu is sözlesmesinin önemli bir kilometre tasi oldugunu kaydetti.

Bursa'da 5 bin 500'ün üzerindeki çalisanla en büyük toplu is sözlesmesini imzaladiklarini dile getiren Arslan, söyle dedi:

"Uzun, yorucu ama ayni zamanda egitici bir süreç yasadik. Bursa Büyüksehir Belediyesinin esasini olusturan çalisanlar, her sokakta ve caddede emegi ve alin teri var. En iyi toplu is sözlesmesinin yapilmasi için mücadele ettik. Bursa ve Ankara'da sorumluluk alanlar, toplu is sözlesmesinin masada baris içerisinde sonuçlanmasi için büyük çaba gösterdi. Bugüne kadar belediyelerde imzaladigimiz ve sirket isçileri için yapilmis en iyi toplu is sözlesmesine imza atiyoruz."

AK Parti Yerel Yönetimler Genel Baskan Yardimcisi Ahmet Zenbilci de toplu is sözlesmesinin hayirli olmasini diledi.

Konusmalarin ardindan toplu is sözlesmesi imzalandi.

Kaynak: AA