Artvin'de Alisveris Merkezinde Çocuk Kütüphanesi Açildi

Kültür ve Turizm Bakanligi Kütüphaneler ve Yayimlar Genel Müdürü Ali Odabas: 'Genel Müdürlügümüz Türkiye çapinda 1224 kütüphane ile halk kütüphaneciligi hizmeti vermektedir'.

Artvin'de bir alis veris merkezinde yer alan çocuk kütüphanesi törenle hizmete açildi.

Toplamda 5 bin kitap bulunan ve 11.00-19.00 saatleri arasinda açik olacak kütüphane 0-16 yas arasi çocuklara hizmet verecek.

Açilis töreninde konusan Kültür ve Turizm Bakanligi Kütüphaneler ve Yayimlar Genel Müdürü Ali Odabas, kütüphane açilislarini çok önemsediklerini, bir Artvinli olarak buradaki açilista bulunmaktan mutluluk duydugunu kaydetti.

Odabas, konusmasinda "Genel Müdürlügümüz Türkiye çapinda 1224 kütüphane ile halk kütüphaneciligi hizmeti vermektedir. Artvin'de de il halk kütüphanemiz, ilçelerde de ilçe kütüphanelerimiz var ama çocuk kütüphanemiz yoktu. Yeni baslattigimiz bir proje olan AWM kütüphaneleriyle ilgili bir sey düsündük. Sag olsunlar buradaki yetkililer bu ise pozitif bakti ve kütüphanemizi bugün açtik". dedi.

Burada kitap okuyarak, eglenerek hayatinin akisini degistirecek bir çocugun çikmasinin bile kendilerini son derece mutlu edecegini vurgulayan Odabas, "Belki bir 30 sene sonra buradaki çocuklarimizdan biri Aziz Sancar, Fuat Sezgin olarak karsimiza çikip, 'Artvin'de çocuk kütüphanesinde kitap okuma aliskanligi kazandim' derse bundan çok büyük bir kivanç duyariz." diye konustu.

Genel müdürlük olarak mevcut kütüphaneleri yenilemenin disinda mekan çesitliligini artirmak adina çalismalar yürüttüklerini bunlardan birisinin de AVM kütüphaneleri oldugunu belirten Odabas, "Bebek kütüphaneleri açiyoruz. Havaalani, gar kütüphaneleri açiyoruz. Insan olan her yerde milletimizi kitapla, kültürle, sanatla bulusturmak için mekan arayisi içindeyiz." ifadelerine yer verdi.

Programda konusan Artvin Valisi Yilmaz Doruk da kütüphanenin kente kazandirilmasinda emegi geçenlere tesekkür etti.

Çocuklarin burada faydali ve bir sekilde zaman geçireceginden emin oldugunu kaydeden Doruk, "Basarinin temelinde bilgi edinmenin oldugunu biliyoruz. Medeniyetimiz, dinimiz, bilime ve ilime önem veriyor. Bunu sürdürmekte egitim ve kitapla mümkün. Bunu saglamak için bu tür mekanlarin olusturulmasi çok önemli." dedi.

AK Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta da günümüzde en büyük gücün bilgi oldugunu, bilginin de çok okumayla elde edilebilecegine dikkati çekti.

Balta, kitaba küçük yasta ulasimi kolaylastiracak bu kütüphanenin Artvin için çok önemli oldugunu kaydederek, "Insanlarin en çok ugradigi böyle bir mekanda bu kütüphanenin açilmasi gerçekten güzel bir düsünce." dedi.

Konusmalarin ardindan kütüphanenin açilis kurdelesi kesildi.

Kaynak: AA