22. Uluslararasi Atin Safran Belgesel Film Festivali'nin Mesalesi Yandi

UNESCO Düya Miras Listesi’nde yer alan ve "en iyi korunan 20 kent" arasinda bulunan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde "Kültürel Miras ve Korumacilik" temasiyla düzenlenen 22. Uluslararasi Altin Safran Belgesel Film Festivali kortej yürüyüsüyle devam etti.

22. Uluslararasi Atin Safran Belgesel Film Festivali'nin Mesalesi Yandi


Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nden baslayan ve Misak-i Milli Demokrasi Meydani’nda tamamlanan yürüyüse CHP Genel Baskan Yardimcisi Gülizar Biçer Karaca, Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse, Safranbolu Kaymakami Mehmet Türköz, CHP Il Baskani Abdullah Çakir ve vatandaslar katildi.

Meydanda devam eden festivalde konusan Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse, Safranbolu’nun kent ölçeginde korunmus nadir örneklerden biri oldugunu söyledi.

Köse, bu türlü kültürel miraslarin oldugu, turizmle ekonomisini geçindiren yerler için festivallerin önemli oldugunu belirterek, “Bu festivaller çok yogun çaba gerektiren organizasyonlardir” dedi.



Festivalin ana temasinin her yil “Kültürel Miras ve Korumacilik” oldugunu ifade eden Köse, “Biz bunun yani sira bir yan tema belirliyoruz. Bu yil belirledigimiz yan tema ülke genelinde de Ahi Evran yili ilan edilmesi nedeniyle ‘Ahilik Kültürü’ olarak belirlendi. Ahilik o kadar önemli ki kardesligin, dogrulugun, dürüstlügün, aklin ve bilimin yani güzel olan her seyin birlestigi sosyo-ekonomik düzenin adi” diye konustu.



Safranbolu Kaymakami Mehmet Türköz, Uluslararasi Altin Safran Belgesel Film Festivali’nin 22 yildir sürdürülebilir olmasinin çok önemli oldugunu kaydetti.

Konusmanin ardindan protokol üyelerinin katilimiyla festival mesalesi yakildi.
Kaynak: İHA