Izmir'de Espor Okuryazarligi Egitimi Verilecek

Izmir Katip Çelebi Üniversitesi ile Izmir Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ortakliginda "Izmir Espor Okuryazarligi Egitim Projesi" hayata geçirilecek.

Izmir Espor Okuryazarligi Egitim Projesi Koordinatörü Yasin Nuri Çakir, yaptigi açiklamada projeyle kentteki gençlere ve ailelere espor bilincinin kazandirilmasi, profesyonel esporcu ve espor koçu yetistirilmesinin hedeflendigini belirtti.

Esporun dünyada ve Türkiye’de giderek yayginlastigina dikkati çekerek, projeyle bu alanda yasanan egitim eksikliginin giderilmesinin amaçlandigini ifade etti.

Çakir, proje kapsaminda 1000 genç ve 500 aileye espor odakli etik, saglik, temel egitim, kariyer, STEM, saglikli oyun atölyeleri gibi egitimler verilecegini aktararak, sunlari ifade etti:

“Özellikle ebeveynlerde espor ekosistemine karsi olumsuz bir algi olusmus durumda. Bunun en önemli nedeni espor okuryazarligi konusundaki eksiklik. Yani aileler esporun anlamini, ne tür faydalarinin oldugunu, bazi olumsuzluklarla mücadelede nasil kullanilabileceginden habersiz. Dolayisiyla tüm paydaslarin topluma espor okuryazarligini kazandirma sorumlulugu var. Aksi takdirde esporun saglayabilecegi yararlardan feragat etmenin yaninda; oyun bagimliligi, anksiyete, obezite ve omurilik rahatsizliklari gibi saglik problemleri ile kumar ve yasa disi bahis gibi siber suç tehditlerinin kaçinilmaz bir sonuç olacagi unutulmamalidir.”

Espor egitimleri için son basvuru tarihi 30 Eylül 2021 olarak açiklandi. Basvurular www.izmir.esporegitimi.com adresi üzerinden yapilabilecek.

Kaynak: AA