Samsun Büyüksehir'de Sirket Çalisanlarinin Zam Orani Belli Oldu

Samsun Büyüksehir Belediyesi sirket personelinin zam orani belli oldu. Eylül ayi maaslarini zamli alacak 2 bin 500 kisinin zam orani yüzde 20.25 olarak netlik kazandi.

Samsun Büyüksehir'de Sirket Çalisanlarinin Zam Orani Belli Oldu
Belediye-Is Sendikasi Samsun Sube Baskani Ilyas Yigit, sirket personelinin zamli maas alacagini söyledi.

Samsun Büyüksehir Belediyesi sirket personelinin zam orani belli oldu. Eylül ayi maaslarini zamli alacak 2 bin 500 kisinin zam orani yüzde 20.25 olarak netlik kazandi. Belediye- Is Sendikasi Samsun Sube Baskani Ilyas Yigit, “Belediye baskanimizin hassasiyetine çalisan arkadaslarimiz adina tesekkür ediyorum. Geriye dönük 4 aylik hakkedis farklari zamaninda ödendi. Ikramiyeler zamaninda ödeniyor. Bu muhakkak bir lütuf degil ama birçok belediyemiz maaslari bile ödeyemezken Büyüksehir Belediyesi’nde maasin disindaki diger kazanimlarin zamaninda ödenmesi de isçi arkadaslarimiz adina bir sanstir diye düsünüyorum” dedi.

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir de çalisanlarin mutlulugu, ekonomik refahi, baskasina muhtaç olmamasinin asil hedefleri oldugunu söyledi.

Geçen yil Büyüksehir Belediyesi ile Belediye-Is Sendikasi arasinda 2 yil süreli toplu is sözlesmesi imzalandi. Bu kapsamda belediyeye ait sirketlerde çalisan isçiler için 15 Agustos 2021 itibariyle 1 yil süreyle geçerli olacak maas zammi miktari belirlendi. Buna göre oran yüzde 20.25 oldu. Isçilerin eylül ayi maaslarini bu oranda alacaklari ifade edildi.

Belediye- Is Sendikasi Samsun Sube Baskani Ilyas Yigit, Anakent Turizm, Ticaret Limited Sirketi ile Kültür Turizm A.S. bünyesindeki yaklasik 2 bin 500 isçinin zam oranina degindi. Yigit, “Ilk yil zammi olarak arkadaslarimizin günlük yevmiye skalasi gruplarini olusturmustuk. Bütün isçi arkadaslarimizi bu yevmiyelerine göre 5 grupta degerlendirdik. Toplu sözlesmenin ilk yilinda yüzde 15-25 arasinda bir zam almislardi” diye konustu.

15 Agustos 2021’den geçerli olacak zam miktarinin toplu is sözlesmesinde enflasyon orani ve arti 1 puan olarak belirlediklerini dile getiren Ilyas Yigit, “Enflasyon orani 19.25 olarak açiklandi. Onun üzerine 1 puan daha ilave edilerek Samsun Büyüksehir Belediye Baskanimiz Mustafa Demir’in de talimatiyla bu ücret artislari isçi arkadaslarimizin günlük yevmiyelerine ve sosyal paketlerine uygulandi. Yani zam orani 20.25 oldu. Insallah bu arkadaslarimiz bu ay zamli maas alacaklar. Toplu sözlesmenin bütünü içerisinde iyi bir artis oldu. 1 yil sonunda oturacagiz yine sözlesme yapacagiz” seklinde konustu.

Belediye-Is Sendikasi Samsun Sube Baskani Ilyas Yigit, ayrica SASKI ve Büyüksehir Belediyesi’nde yaklasik 300’e yakin kadrolu isçi bulundugunu belirterek, “Büyüksehir Belediyesi ve SASKI’ye bagli kadrolu isçi arkadaslarimizin da toplu sözlesmesini biz yine 2 yillik yapmistik. Daha önce 6’sar aylik dönemlerde yapmistik. 3 kez 6 aylik toplu sözlesmeleri uygulandi. 15 Agustos 2021’den geçerli olarak kadrolu isçi arkadaslarimizin günlük net yevmiyelerine ve sosyal yardimlarina da yüzde 8.45 oraninda artis geldi. Onlarda bu ay maaslarini 8.45 zamli olarak alacaklar” ifadelerini kullandi.

Ilyas Yigit, belediyenin imkanlarini sonuna kadar zorlayarak çalisanlarin memnun olabilecegi bir artis oraninin saglandigini dile getirerek, “Bu artis orani uygulanacak sayi bakimindan belediyelerimize mali yükün yaninda, isçi arkadaslarimiza nefes aldiracak en azindan birkaç ay bile geçim sikintisindan uzaklastiracak bir zam orani olmustur. Ocak ayindan sonra da zaten vergi oranlarinin yeniden güncellenmesiyle arkadaslarimiz orada görünmeyen bir zam alacaklardir aslinda. Belediye baskanimizin hassasiyetine de çalisan arkadaslarimiz adina tesekkür ediyorum. Geriye dönük 4 aylik hakedis farklari zamaninda ödendi. Ikramiyeler zamaninda ödeniyor. Bu muhakkak bir lütuf degil ama birçok belediyemiz maaslari bile ödeyemezken Büyüksehir Belediyesi’nde maasin disindaki diger kazanimlarin zamaninda ödenmesi de isçi arkadaslarimiz adina bir sanstir diye düsünüyorum” açiklamasinda bulundu.

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, sendika ile yapilan sözlesme hükmü geregince 15 Eylül’de yüzde 20.25’lik artisi isçilerin maaslarina yansitildigini belirterek, "Biz hemen hemen her alanda kendi ekiplerimizle birlikte bütün hizmetlerimizi yürütüyoruz. Çok az miktarda isi disari ihale ederek yaptirmaktayiz. Dolayisiyla bizim isçilerimize verecek oldugumuz zam, onlari enflasyona ezdirmeyen bir de bu güne kadar yaptiklari çalismayi ödüllendiren bir miktar olacak diye düsünüyoruz” dedi.

Baskan Demir, sözlerine söyle devam etti:

“Bu arada geçen zaman içerisinde personelimizin çalismalari esnasinda gösterdigi performans da bizi son derece mutlu etti. Önümüzdeki dönemde de çok daha hayirli, güzel çalismalara birlikte insallah vesile olacagiz. Onlarin mutlulugu ekonomik refahi, baskasina muhtaç olmamasi, bizim asil hedefimiz. Belediyenin verimliligi artikça da çalisanlarimizi asla magdur etmeyecegiz. Isçilerimizin hak ettikleri alacaklarini da günü gününe kendilerine ödüyoruz bu konudaki hassasiyetimiz de devam edecek.”
Kaynak: İHA