New York'ta Yüz Yüze Egitim Basladi

New York'ta 1 milyondan fazla ögrenci yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle uzak kaldiklari dersliklere yeni egitim sezonuyla geri döndü.

ABD'nin en büyük ilk ve orta dereceli egitim bölgesi olan New York'taki okullarda yüz yüze egitim basladi.

Siniflara geri dönüs öncesinde, daha hizli yayilan Delta varyanti endisesiyle okullardaki saglik ve hijyen önlemleri de artirildi.

New York'taki okullarda Kovid-19 asisi için uygun olan ögrencilerin (12 yas ve üstü olanlar) asilanmalari güçlü bir sekilde tavsiye edilirken "yüksek riskli" kabul edilen spor ve ders disi etkinliklere katilan ögrencilere ise asi sarti getirildi.

- Ögretmenler için zorunlu asi

New York Egitim Departmanina bagli çalisan ögretmenlere yeni egitim sezonunda, saglik çalisanlarina oldugu gibi Kovid-19 asisi yaptirma zorunlulugu getirilirken, onlardan 27 Eylül'e kadar en az bir doz asi yaptirdiklarini kanitlanmalari istendi.

New York Belediye Baskani Bill De Blasio, yaptigi açiklamada, Kovid-19 testi pozitif çikan bir ögrenci ile ayni sinifta olsa bile, belirti göstermeyen ve asili olan diger ögrenci ve ögretmenlerin okula devam edecegini belirtti.

De Blasio, ABD Hastalik Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) kararina atif yaparak, "Artik CDC standardi bu. Okulda kaliyorsun." dedi.

Asisi olmayan ögrenciler ise 10 gün karantinada kalacak. Besinci gün Kovid-19 testi yaptirip, sonuç negatif çikarsa yedinci gün okula dönebilecek.

Blasio, 24 Mayis'ta, New York'ta ilk ve orta dereceli egitim gören 1 milyon 100 bin ögrencinin sonbaharda okullara geri dönecegini, uzaktan egitim seçeneginin sunulmayacagini söylemisti.

Kaynak: AA