IETT Araç Alim Ve Bakim Isleri Inceleme - Arastirma Komisyonu Kuruldu

Arastirma Komisyonu kurulmasina karar verdi.

IBB Meclisi, Yenikapi Kadir Topbas Gösteri ve Sanat Merkezi'nde 1. Baskanvekili Zeynel Abidin Okul'un baskanliginda toplandi.

Meclis'te gündem disi konusmalar disinda 232 madde görüsülerek komisyonlara havale edildi.

AK Parti ve MHP tarafindan verilen karar teklif üzerine IETT'nin yaptigi ihalelerin teknik ve mali açidan incelenmesi, varsa eksikliklerin arastirilmasi ve önerilerin sunulmasi amaciyla üç ay süreli arastirma komisyonu kurulmasi kararlastirildi.

2019-2020 ve 2021 yilindaki faaliyetleri inceleyecek komisyon, IETT Araç Alim ve Bakim Isleri Inceleme - Arastirma Komisyonu ismi ile çalisacak.

AK Parti ve MHP Grup Baskanvekillerinin imzasiyla IBB Meclisi karar özetlerinin halka iletilmesi ve gazetelere destek olunmasi amaciyla ilgili, resmi ilan hakki bulunan gazetelerde yayinlanmasi için gündem teklifi verildi.

CHP Grup Sözcüsü Tarik Balyali, Meclis'in internetten canli yayinlandigini ve hukuki bir engelin olup olmadiginin arastirilmasini istedi.

AK Parti Grup Sözcüsü Faruk Gökkus ise Izmir Büyüksehir Belediyesinin de yakin dönemde böyle bir karar aldigini belirterek, benzer bir çalismayi Istanbul’da yapmak istediklerini kaydetti.

Teklif oy birligi ile Hukuk Komisyonu'na havale edildi.

- Ugur Sahin ve Özlem Türeci'nin ismi Florya Yerleskesi'ne verilecek

Meclis'te grubu bulunan siyasi partiler, Istanbul Planlama Ajansi (IPA) tarafindan kullanilan Florya’daki IBB Kampüsü'ne Kovid-19 salginina karsi asi gelistiren bilim insanlari Ugur Sahin ve Özlem Türeci’nin isminin verilmesi için ortak teklif sundu.

Kampüsün adinin “Ugur Sahin-Özlem Türeci IPA Yerleskesi” olarak degistirilmesi teklifi oy birligi ile ilgili komisyona sevk edildi.

Meclis'te ayrica Toplu Ulasim Hizmetleri Müdürlügünün rayli sistem tasimaciligina 40 milyon TL tutarinda sübvanse verilmesi ve IETT Genel Müdürlügünün borçlanma talepleri ilgili komisyonlara havale edildi.

Öte yandan temmuz ayinda alinan saglik çalisanlarinin ISPARK’lardan yil sonuna kadar ücretsiz yararlanmasi karari ise IBB Baskani Ekrem Imamoglu tarafindan yeniden görüsülmek üzere Meclis'e iade edildi.

Kaynak: AA