Borsa Istanbul, Pazar Belirleme Kriterlerinde Degisiklik Yapti

Borsa Istanbul Pay Piyasasi'nda islem gören paylarda pazarlari belirleme sartlarinda degisiklige gidildi.

Borsa Istanbul'un internet sitesinde yer alan duyuruda, Borsa Istanbul ve Sermaye Piyasasi Kurulu'nun (SPK) kararlariyla Pay Piyasasi'nda islem gören pay senetlerinin pazar kriterlerinin degistigi ifade edildi.

Buna göre, Yildiz Pazar için belirlenen yeni kriterlerle piyasa degeri 500 milyon liradan 1 milyar liraya, fiili dolasimdaki paylarin piyasa degeri 100 milyon liradan 150 milyon liraya, yerli bireysel yatirimci sayisi 1000'den 1500'e ve yerli fon tutari 3 milyon liradan 5 milyon liraya yükseltilirken, likidite degeri 2,5'ten 1,5'e düsürüldü.

Ana Pazar için piyasa degeri 60 milyon liradan 150 milyon liraya, fiili dolasimdaki paylarin piyasa degeri 30 milyon liradan 60 milyon liraya ve yerli bireysel yatirimci sayisi 500'den 750'ye çikartilirken, likidite degeri 7,5'ten 5'e indirildi.

Kriterler içerisinde yer alan yerli bireysel yatirimci sayisinin bulunmasinda kullanilan ilgili payda son bir yil içinde sahip olunan piyasa degerine iliskin tutar 500 liradan 1.000 liraya yükseltildi.

Istisnalarin uygulanabilmesi için fiili dolasimin ise yüzde 5'ten büyük olmasi sarti getirildi.

Yildiz Pazar için uygulanan istisnada fiili dolasimdaki paylarin piyasa degeri 750 milyon liradan 1 milyar 250 milyon liraya yükseltilirken, likidite degeri 2,5'ten 1,5'e düsürüldü.

Ana Pazar için uygulanan istisnada ise fiili dolasimdaki paylarin piyasa degeri 30 milyon liradan 60 milyon liraya yükseltildi.

Öte yandan, Alt Pazar'da yer alan fiili dolasimdaki paylarin piyasa degeri 250 milyon liranin üstünde ve likiditesi 1,5'ten küçük olan paylarin Ana Pazar'a alinmasina yönelik yeni bir istisna getirildi.

Yeni kriter düzenlemesi 1 Ekim itibariyla geçerli olacak.

Kaynak: AA