ABD'nin Florida Eyaletinde Iki Ortaokul Ögrencisi 'Okul Saldirisi Plani' Yapmakla Suçlandi

ABD’nin Florida eyaletinde iki ortaokul ögrencisi, okullarina saldiri plani yapmaktan gözaltina alindi.

Lee Bölgesi serifi Carmine Marceno, Harns Marsh Ortaokulunda okuyan Philip Byrd (13) ve Conner Pruett'in (14) "toplu katliam plani" yapmakla suçlandigini açikladi.

Marceno, ögrencilerin Columbine Lisesi'ndeki silahli saldiriyla yakindan ilgilendiklerini, ayrica boru bombalarinin nasil yapildigini ve karaborsadan nasil atesli silah satin alinacagini ögrenmeye çalistiklarini belirtti.

Daha sonra yapilan aramalarda Byrd ve Pruett’in evinde çesitli silah ve biçaklar bulundugunu kaydeden serif, “Ekibimin derhal harekete geçerek kapsamli bir sorusturma yürüttügünden ve çok siddetli bir eylemi engellediginden eminim." seklinde konustu.

Iki ögrencinin "toplu katliam plani yapmak" suçlamasiyla yargilanacagi kaydedildi.

- Columbine Lisesi saldirisi

Amerikan kamuoyunu sarsan silahli okul saldirilardan birisi olan Columbine Lisesi olayinda, Eric Harris (18) ve Dylan Klebold (17), 20 Nisan 1999'da liseye otomatik silahlarla saldirmis, 12 ögrenci ve 1 ögretmeni öldürerek okulun kütüphanesinde intihar etmislerdi.

O tarihe kadar "ABD'de gerçeklesen en ölümcül okul saldirisi" olarak kayitlara geçen Columbine Lisesi saldirisi, daha sonra gerçeklesen okul saldirilarina ilham oldugu gerekçesiyle her benzeri saldirida gündeme gelmeye devam ediyor.

Kaynak: AA