Kaybolan Filistinli Tip Ögrencisi Için 9 Gündür Umutlu Bekleyis Sürüyor

Kayip Muhammed Salhab'in eski okul arkadasi doktor Ozan Yildirim: 'Salhab, tip fakültesinde okuyan piril piril, herkesin sevdigi bir genç. Filistin'deki ailesi de çok üzgün. Onlar da evlatlarinin bir an önce okulunu bitirip doktor olmasini istiyordu' Salhab'in Filistinli okul arkadasi Halid Owowi: 'Muhammed, sinavin ardindan bir brans seçip Türkiye'de kalmayi istiyordu. Arkadasimiz 9 gündür yok. Polis, sorusturmayi devam ettiriyor. Bizim de tek istegimiz Muhammed'in bulunmasi veya en ufak bir bilgiye ulasmak'

Konya'da üniversite ögrencisi Filistinli Muhammed Salhab'dan 9 gündür haber alinamiyor.

Selçuk Üniversitesi Tip Fakültesi'nde okuyan ve merkez Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi'nde yasayan son sinif ögrencisi Salhab, 3 Eylül Cuma günü kayboldu.

Salhab'dan haber alamayan üniversite arkadaslari, karakola kayip müracaatinda bulundu.

Kayip gencin bulunmasi için polis ekipleri çalisma baslatirken 9 gündür izine rastlanamayan Salhab'in arkadaslari, kaçirildigi süphesi üzerinde duruyor.

Salhab'in okul arkadaslarindan doktor Ozan Yildirim, AA muhabirine, Salhab'in 3 Eylül'de camiye gitmek için evden çiktigini, o günden bu yana haber alamadiklarini söyledi.

O gün, Salhab'in telefonunun sinyalinin kesildigini ögrendiklerini ifade eden Yildirim, "Cuma vaktinden sonra polise bir araçtan inen 5-6 maskeli kisinin, arkadasimizi zorla araca bindirdigi ihbari yapiliyor. Bizim olaydan cumartesi günü haberimiz oldu. Bazi arkadaslarimiz, Muhammed'in evine gitti. Evde tüm esyalarin yerinde oldugunu ancak Muhammed'in evde olmadigini görmüsler. Bunun üzerine pazar aksami kayip müracaatinda bulunduk." diye konustu.

- "Filistin'deki ailesi de çok üzgün"

Yildirim, polisin müracaat üzerine yaptigi arastirmada Salhab'la ilgili herhangi bir otel, hastane veya seyahat bilgisine ulasilamadigini belirtti.

Arkadaslarindan 9 gündür haber alamadiklarini ifade eden Yildirim, sunlari kaydetti:

"Görgü taniklarinin polise verdigi ifadeler dogrultusunda arkadasimizin kaçirildigini düsünüyoruz çünkü arkadasimizin herhangi bir problemi veya sikintisi yoktu. Kaçirildigi iddia edilen araçla ilgili bir bilgi veya ize rastlanmadi. Arkadasimizin bir an önce bulunmasini istiyoruz. Salhab, tip fakültesinde okuyan piril piril, herkesin sevdigi bir genç. Filistin'deki ailesi de çok üzgün. Onlar da evlatlarinin bir an önce okulunu bitirip doktor olmasini istiyordu."

- "Okulu bitirince Türkiye'de göreve baslayacakti"

Okul arkadaslarindan Filistinli Halid Owowi de Salhab ile kaybolmadan bir gün önce görüstügünü dile getirdi.

Fakültede oturup bir süre muhabbet ettiklerini, arkadasinin herhangi bir psikolojik sikintisinin olmadigini belirten Owowi, "Muhammed, pazartesi günü okula gelmeyince soranlar olmaya basladi. Yapilan arastirma neticesinde arkadasimizin kayboldugunu anladik." seklinde konustu.

Owowi, Salhab'in Tipta Uzmanlik Egitimi Giris Sinavi'na hazirlandigini kaydederek, "Muhammed, sinavin ardindan bir brans seçip Türkiye'de kalmayi istiyordu. Arkadasimiz 9 gündür yok. Polis, sorusturmayi devam ettiriyor. Bizim de tek istegimiz Muhammed'in bulunmasi veya en ufak bir bilgiye ulasmak." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA