'Tuna Masters Alaçati'da Ilk Gün Tamamlandi

Avrupa'nin önde gelen açik deniz balikçilik turnuvalari arasinda gösterilen, bu yil 15'incisi düzenlenen ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle özel kurallarla gerçeklestirilen Tuna Masters Alaçati'da ilk gün sona erdi.

Çesme Belediyesi ev sahipliginde Port Alaçati Marina'da Murat Iyriboz ve Elvio Pennetti tarafindan düzenlenen turnuvanin ilk gününde, 60 tekne için kayit yaptirildi.

Turnuvada Akdeniz Su ürünleri, Arastirma, Üretme ve Egitim Enstitüsü katkilariyla "1 yakaliyoruz 1000 saliyoruz" slogani ile denize 5 bin çipura yavrusu denize salindi. Dogaya saygi durusu niteliginde degerlendirilen etkinlikte aileleriyle turnuvaya gelen çocuklar yavru baliklari kovalarla denize dökerken renkli görüntüler olustu.

Günün sonunda ekipler Port Alaçati Marina'ya 2 bluefin orkinos ve 1 kiliçbaligi ile döndü. Turnuva alanina getirilen baliklar boy ve agirlik kriterlerine göre hakem heyeti tarafindan degerlendirildi.

Orkinoslar ile kiliçbaliklarinin farkli puanlarla degerlendirildigi turnuvada, "Friendship" adli tekne ile katilan Bekir Kasapoglu ve ekibinin yakaladigi 63,4 kilogram agirliginda, 179 santimetre boyundaki kiliçbaligi ilk günün en büyük baligi oldu.

Ikinciligi 62,3 kilogramlik balikla Baracuda takimi, üçüncülügü ise 57,5 kiloluk balikla Shamu takimi elde etti.

Yarismacilar, final günü olan 12 Eylül sabahi "Altin Kemer" için büyük baligin pesine düsecek.

Kaynak: AA