Elazig'da Düzenlenen 'Harput Kisa Film Festivali'nde Ödüller Sahiplerini Buldu

Elazig Valiligi tarafindan ilk kez düzenlenen "Harput Kisa Film Festivali" sona erdi.

Kültür ve Turizm Bakanliginin destegiyle valilik tarafindan düzenlenen festivalin ödül töreni, Elazig Nurettin Ardiçoglu Kültür Merkezi'nde gerçeklestirildi.

Vali Yardimcisi Yunus Emre Vural, burada yaptigi konusmada, bu tür festivallerin sehrin tanitimi açisindan önemli oldugunu söyledi.

Sanatin insan hayatinda önemli bir yere sahip oldugunu belirten Vural, "Sanatsiz kalmis bir milletin hayat damarlarindan biri kopmus demektir. Bu sözü hepimiz çok iyi biliyoruz. Sükürler olsun ki bizim hayat damarlarimiz saglam. Yüz yildan fazladir devam eden bir sinema sanatimiz var. Bizim Yesilçamimiz var. Tüm yasanan zorluklara ragmen ayakta kalmistir. Avrupa’da kendi sinemasina sahip çikan ilk üç sinemadan bir tanesiyiz." diye konustu.

Oyuncu Müfit Can Saçinti da Elazig'in bundan sonra sanat sehri olarak anilacagini ifade etti.

Festivale Elazig halkinin büyük ilgi gösterdigini dile getiren Saçinti, "Sadece özel küçük bir kesim degil, halkin her kesimi bu festivale geldi. Benim bir gösterim oldu hem mutlu oldum hem de üzüldüm. Ilgi çok yogun oldugu için yer kalmadi buna mutlu oldum. Yer kalmadigi için kapidan geri dönenler için de çok üzüldüm. Bu festival benim açimdan sahane geçti." dedi.

Oyuncu Mehmet Çepiç ise festivale davet edilince kosarak Elazig'a geldigini kaydetti.

Festivale emek veren herkese tesekkür eden Çepiç, söyle konustu:

"Elazig’da böyle bir kültür sanat etkinliginin olmasi hem kent için hem de ülke için kalkinmada çok önemli. Hem salgin hem de deprem döneminde böyle bir festivalin hayata geçirilmis olmasi kent adina bir nefes almaktir. Çok güzel bir moral olmustur. Ümidimiz daha çok olmasidir."

Konusmalarin ardindan kazananlarin açiklandigi festivalde, ulusal kisa film yarismasi birinciligine "Bir Nehir Kiyisinda" filmiyle M. Furkan Dasbilek layik görüldü.

Belgesel dalinda ise "Goca Yörügün Tohumlari" filmiyle Mehmet Köprü birinci seçildi.

Ulusal deprem ve afet temali senaryo yarismasinda "Dehsetin Sesi" senaryosu ile Musa Çaliskan birinci oldu.

Gece, toplu hatira fotografi çektirilmesinin ardindan sona erdi.

Kaynak: AA