Korkmaz Ergun, Dünya Borsalar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeligi'ne Seçildi

Borsa Istanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun: 'Amacimiz uluslararasi yatirimcilara sermaye piyasalarimizdaki gelismeleri dogrudan ve en dogru sekilde aktarmak'.

Borsa Istanbul’un Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Dünya Borsalar Federasyonu Genel Kurulu'nda yönetim kurulu üyeligine seçildi.

Borsa Istanbul'dan yapilan açiklamada, "1992 yilindan itibaren Dünya Borsalar Federasyonu (WFE, Federasyon) üyesi olan Borsa Istanbul, federasyonun 9 Eylül 2021 tarihinde gerçeklestirilen genel kurulunda Borsa Istanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun’un Yönetim Kurulu üyeligine seçilmesiyle federasyon yönetiminde söz sahibi olurken, uluslararasi görünürlügü artirma noktasinda da önemli bir adim atilmistir." ifadelerine yer verildi.

Finansal ürün ve hizmetleri gün geçtikçe artiran ve çesitlendiren Borsa Istanbul'un, uluslararasi yatirimcilar için de çalismalarina hiz verdigi kaydedilen açiklamada, Borsa Istanbul'un uluslararasi yatirimcilari için yeni çalismalara basladigi aktarildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Ergun, "Uluslararasi yatirimcilara yönelik yeni çalismalarimizla iletisim kanallarimizi güçlendirecegiz." degerlendirmesinde bulundu.

Amaçlarinin uluslararasi yatirimcilara sermaye piyasalarimizdaki gelismeleri dogrudan ve en dogru sekilde aktarmak olduguna dikkati çeken Ergun, istedikleri zaman Borsa Istanbul’dan gerekli destegi alabileceklerini göstermek, karsilasabilecekleri sorunlarin hizli çözümlenebilmesi için yardimci olmak ve yatirimlarini artirmalarini tesvik etmek oldugunu belirtti.

Ergun, degerlendirmesini söyle tamamladi:

"Dünyanin önde gelen 17 borsasiyla birlikte Dünya Borsalar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliginde yer almamiz, sektörün küresel sorunlarinin çözümüne katkida bulunmak, uluslararasi paydaslara ulasmak ve uluslararasi görünürlügümüzü artirmak için köprü vazifesi görecek. Artik borsamiz birimleri, Dünya Borsalar Federasyonu’nun tüm çalisma gruplarina aktif olarak katiliyor, diger borsalarla birlikte çalisarak uluslararasi tecrübeleri Borsamiza tasiyor ve sektörün global sorunlarinin çözümünün bir parçasi oluyor."
Kaynak: AA