Israil Basbakani Bennett, Uluslararasi Camiayi Iran'a Karsi Harekete Geçmeye Çagirdi

Israil Basbakani Naftali Bennett, Tahran yönetiminin nükleer çalismalari hakkinda yalan söyledigini ileri sürerek uluslararasi camiadan Iran'a karsi hizlica harekete geçmesini istedi.

Bennett yaptigi yazili açiklamada, Uluslararasi Atom Enerjisi Ajansi'nin (UAEA) Iran'in nükleer programina iliskin raporuna yönelik degerlendirmelerde bulundu.

UAEA'nin 7 Eylül'deki raporuna atifta bulunan Bennett, "Israil, Iran'in dünyaya yalan söylemeye devam ettigini ve uluslararasi taahhütlerini reddederken nükleer silah gelistirme programini ilerlettigini kanitlayan raporda yansitilan durumun resmine son derece ciddiyetle bakiyor." ifadesini kullandi.

Israil'in Iran'in nükleer silahlara sahip olmasini engellemek için her seyi yapacagini söyleyen Bennett, "Iran'in siddetli eylemlerine uygun ve hizli bir uluslararasi tepki çagrisinda bulunuyorum. UAEA raporu, harekete geçme zamaninin simdi oldugu konusunda uyariyor; bu nedenle, Iran'in müzakereler yoluyla yolunu degistirmeye hazir olacagi seklindeki saf beklentinin temelsiz oldugu kanitlanmistir." degerlendirmesinde bulundu.

UAEA'nin raporunda, Iran'in mayis ayindan bu yana %60 oraninda zenginlestirilmis uranyum stoklarini dört katina çikardigi belirtilmisti.

Kaynak: AA