Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Isliyen, Bilecik'te Açilis Ve Ziyaretlerde Bulundu

'12 yasini doldurmayan çocuklarin camiye giremedigi günlerden, 4 yastan ölünceye kadar her kademede her yasta çocugun Kur'an ögrenebildigi, dinini ögrenebildigi, maneviyatla tanisabildigi günlere gelmemizi saglayan Rabbimize hamdolsun'.

Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Burhan Isliyen, Bilecik'te bir dizi ziyaret ve açilis programlarina katildi.

Il Müftülügünü ziyaret ederek Müftü Ali Erhun ve müftülük personeli ile görüsen Isliyen, daha sonra gazetecilere, Bilecik merkezinde 4-6 yas Kur'an kursu ile sehir tarihinde ilk defa yatili hafizlik kiz Kur'an kursu insaatlarinin tamamlandigini söyledi.

Müftü Erhun ve emegi geçen Bilecik halkina tesekkür eden Isliyen, söyle konustu:

"Ilçe müftülerimizle bir araya gelecegiz. Hizmetlerimizi yerinde görmüs ve dinlemis olacagiz. Arkadaslarimizla paylasmamiz gereken hususlar olacak. Allah nasip ederse bugün hem ziyaretlerimizi hem de açilislarimizi Bilecik merkezde tamamladiktan sonra yarin da Bozüyük ilçesinde yapimi tamamlanan, ibadete açilma asamasina gelen 3 camimiz var. Hem Bilecik merkezde hem de Bozüyük'te Kur'an kursu ve camilerimizin Bilecik halkina hayirli olmasini, içinde vatana, milletine, devletine faydali bireyler yetismesini ahlaki güzel, ameli salih, yararli insanlar yetismeye zemin olmasini Cenab-i Hak'tan niyaz ediyorum. Camilerin maddi imarini yaptigimiz gibi manevi imarini yapabilmeyi Cenab-i Hak bize nasip etsin."

Ziyaretin ardindan Cuma namazi için Hürriyet Mahallesi'nde bulunan Kayi Boyu Camisi'ne gelen Isliyen, Cuma vaazi verdi.

Isleyen, namazdan sonra ayni camide yapimi tamamlanan Kayi Boyu 4-6 yas Kur'an Kursu açilisina katildi.

Törende konusan Isliyen, günahin her tarafi sardigi bir dönemde, Allah'i bulamayan, Peygamberi taniyamayan, kitaptan haberi olmayan çocuklar için endise edilmesi gerektigini söyledi.

- "Türkiye genelinde böyle kurslara devam eden 200 bine yakin yavrularimiz var"

Açilisi yapilacak kursun bu endiselerin giderilmesi için insa edildigini ifade eden Isliyen, "Bu kurs bu dualarin fiile dönmüs hallerinden bir tanesidir. Türkiye genelinde böyle kurslara devam eden 200 bine yakin yavrularimiz var. Emegi geçenlerden Allah razi olsun. 12 yasini doldurmayan çocuklarin camiye giremedigi günlerden, 4 yastan ölünceye kadar her kademede, her yasta çocugun Kur'an ögrenebildigi, dinini ögrenebildigi, maneviyatla tanisabildigi günlere gelmemizi saglayan Rabbimize hamdolsun." dedi.

Konusmalarin ardindan Kayi Boyu Yardimlasma ve Yasatma Dernegi Baskani Ehliman Bozkurt'a, Isliyen tarafindan Kur'an kursuna katkilarindan dolayi plaket takdim edildi. Açilis, dua edilmesinin ardindan Kur'an kursunun gezilmesiyle sona erdi.

Törene, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yagci, Mushaflari Inceleme ve Kiraat Kurulu Baskani Osman Sahin, Il Müftüsü Ali Erhun, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Daha sonra Bilecik Valiligine geçen Isliyen, Vali Vekili Yunus Fatih Kadiroglu'nu ziyaret etti.
Kaynak: AA