Istavrit Tekirdag'da Tezgahlari Süslemeye Basladi

Denizlerde av yasaginin sona ermesiyle tutulan baliklar, Tekirdag'daki tezgahlarda yerini aldi.

Yeni sezonda tezgahlar, balikçilarin aglarina bol miktarda takilan istavritle senlendi.

Süleymanpasa Su Ürünleri Kooperatifi Baskani Ibrahim Pehlivanoglu, AA muhabirine, bu sezonun istavrit bereketiyle basladigini söyledi.

Balikçilarin geçen av sezonunda müsilaj (deniz salyasi) nedeniyle magdur oldugunu hatirlatan Pehlivanoglu, söyle konustu:

"Balikçilarimiz uzun bir aradan sonra denize açildi, aglarina istavrit takildi. Istavrit sezon basinda balikçilari sevindirecek gibi duruyor. Bu yil fiyatlar da uygun. Vatandaslarimiz afiyetle istavrit yiyecek. Bazi vatandaslarimiz müsilajdan dolayi balik yemekten çekiniyordu. Vatandaslarimizin tedirgin olmasina gerek yok, denizde salya kalmadi."

Balikçi Hasan Erol da yüzlerinin istavritle güldügünü ifade ederek, "Dün aksam itibariyla balikçilar 'Vira Bismillah' diyerek denize açildi. Sicaklarin etkili olmasi nedeniyle asiri bir balik bollugu yasanmiyor. Balikçilarin aglarina simdilik istavrit takildi." dedi.

Istavrit tezgahlarda 40-50 lira arasinda satisa sunuluyor.

Kaynak: AA