Yanan Hortumlari Onararak Arkadaslarina 'Güç' Veriyor

Adana’nin Kozan ilçesinde Kozan Orman Isletme Müdürlügünde görevli Ibrahim Güç, geçirdigi agir ameliyattan dolayi yanginlarda araziye çikmasi yasaklaninca yanan hortumlari onararak arkadaslarina cephe gerisinden destek veriyor.

Yanan Hortumlari Onararak Arkadaslarina 'Güç' Veriyor
28 Temmuz’da Kozan ve çevre ilçelerde çikan büyük orman yangininin ardindan mücadelenin isimsiz kahramanlari yanginda zarar gören araçlari ve yangin söndürme cihazlarini elden geçirerek hazir hale getiriyor. Öte yandan yangin söndürme isçilerinden Ibrahim Güç’ün, yanan, hasar gören hortumlari onarmak için yaklasik 11 gündür gece gündüz süren mücadelesi büyük takdir topladi.

Arazide yanan hortumlari onarip geri kazandiran, yüzbinlerce liralik tasarruf da saglayan 57 yasindaki Ibrahim Güç, cephe gerisinde de olsa söndürme çalismalarina katki vermenin mutlulugunu yasiyor.

Orman teskilatina büyük destek

Hortum su basliklarindaki yanan conta ve hortumlari günlerdir tek basina yenileyen Ibrahim Güç, 25 metre uzunlugunda olan 300’e yakin hortumu hizla onararak yanginda mücadeleye büyük katki sundu. Tanesi yanginlardan önce yaklasik 800 TL’den satilan ve su an piyasada bulunamayan yangin söndürme hortumlarini geri kazandirarak yaklasik 240 bin TL tasarruf saglayan Güç, arkadaslari alevlerle mücadele ederken gece gündüz onlari yalniz birakmamak için Kozan Orman Isletme Müdürlügünde atölyesinde ter döküyor.

“Tek bir yaprak, kus yanmasin diye bütün mücadelemizi veriyoruz”

24 yildir orman teskilatinda görev yaptigini söyleyen Ibrahim Güç, “Hortum basligini degistiriyorum, burada deniyorum ve yangina müdahale eden arkadaslara gönderiyoruz. Yaklasik 300 hortum yaptim. Bu hortumlar olmasa sikintimiz var. Piyasada hortum yok. Yanan yerleri keserek geri kazandirdik. Sadece ormanda mücadele yok. Tek bir yaprak, kus yanmasin diye bütün mücadelemizi veriyoruz. Yangindan bugüne kadar hep çalistim. Tek arkadaslarim hortumsuz kalmasin. 20 metre yerimiz kaldi, bir hortum diye bagirir arkadaslarim bunu dememeleri için çalisiyorum. Büyük bir emek ve güç istiyor. Teskilatima bunu yaptigim için gurur duyuyorum. Bunu yapmasam evimde rahat uyuyamam. Bir yerden yardim gelene kadar biz bununla yanginin önünü kesmesine yardimci oluyor. Bir de arkadaslarim zaten yorgun, daha çok yorulmamasi için sarip teslim ediyorum. 24 yildir bu isi yapiyorum. Su an onlarin yaninda olamadigim için çok üzgünüm” dedi.

Kaynak: İHA