Igdir'da 'Karakoyunlu Ata Ocagi Müzesi' Açilisi Yapildi

Igdir’in Karakoyunlu ilçesinde Sefer Karakoyunlu tarafindan faaliyete geçirilen Karakoyunlu Ata Ocagi Müzesi’nin açilisi çok sayida kisinin katilimiyla gerçeklestirildi.

Igdir'da 'Karakoyunlu Ata Ocagi Müzesi' Açilisi Yapildi
Igdir kent merkezine 13 kilometre uzaklikta bulunan Karakoyunlu ilçesinde yasayan Sefer Karakoyunlu isimli vatandas, babasindan kendisine miras kalan 2 katli evi Ata Ocagi Müzesi’ne dönüstürdü. Ilçe sakinlerinin de destegiyle bir araya getirdigi eski tarim aletlerini sergileyen Sefer Karakoyunlu bu sekilde unutulmaya yüz tutmus tarim ürünlerini de gelecek kusaklara tanitmayi hedefliyor. Bu hedef dogrultusunda çalismalarini hizlandiran Karakoyunlu, çok sayida protokol üyesi ve vatandasi Ata Ocagi Müzesi’ne davet ederek müzenin açilisini gerçeklestirdi.

Açilisa Igdir Belediye Baskan Yardimcisi Ferdi Turan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Igdir Milletvekili Yasar Karadag, Karakoyunlu Belediyesi ilçe Baskani Bayram Ali Balli ile çok sayida protokol üyesi ve vatandas katildi.



"Müzemize bagislanan bu esyalar insallah sonsuza dek burada yasatilacaktir"

Müzenin açilis konusmasini yapan Sefer Karakoyunlu, "Geçmisi günümüze tasiyan, gelecek nesiller üzerinde tarih bilinci olusturmak ve geçmisimizi unutmadan gelecege emin adimlarla yürümek için bu müzeyi kurduk. Müzemize bagislanan bu esyalar insallah sonsuza dek burada yasatilacaktir. Müzenin olusmasina destek olan, katki saglayan tüm dostlara tesekkür eder, saygilar sunariz. Müzemiz ücretsiz olup, tüm kamuoyunun ziyaretine açiktir" dedi.

Programa katilan davetliler Sefer Karakoyunlu’yu yaptigi anlamli çalismasindan dolayi tebrik ederken, program Sefer Karakoyunlu’nun katilimcilara sundugu ikramla sona erdi.
Kaynak: İHA