Giresun'da 'Sehitlik Aniti Ve Tören Alani' Yapilacak

Giresun Valiligince kent merkezinde "Sehitlik Aniti ve Tören Alani" yapilacak.

Valilikten tarafindan il merkezinde, sehitlerin anisini yasatacak ve hatiralarini canli tutacak sehitlik aniti ve uygun tören alani bulunmamasi nedeniyle çalisma baslatildi.

Bu kapsamda Sehitlik Aniti ve Tören Alani'nin yapilacak yer, ilgili kurum yetkilileri, sehit aileleri ve gazilerin de görüsü alinarak belirlendi.

Yapilan degerlendirmeler sonucunda mevki ve fiziki alan bakimindan en uygun yer olarak, Giresun Merkez Yali Mahallesi ile Bulancak ilçesi Yaliköy köyü sinirlari içerisinde bulunan arazi tespit edildi.

Sehit aileleri ve gaziler ile sivil toplum kurulusu temsilcilerinin de görüs ve önerileri alinarak hazirlanan projelerden, bir numarali proje uygulanmaya uygun bulundu.

Karadeniz Sahil Yolu ile eski Ordu-Giresun kara yolu arasinda kalan bölgede yapilacak alandaki proje içerisinde ay yildiz seklinde sehitler aniti, yöresel mimariye uygun sekilde cami ve sadirvanin yani sira otopark gibi çesitli bölümler de yer alacak.

Giresun Valisi Enver Ünlü, yaptigi açiklamada, il merkezinde sehitleri yad edecek, aziz hatirlarini her zaman canli tutacak bir sehitler aniti olmadigina dikkati çekerek, sunlari kaydetti:

"Valiligimiz tarafindan bu eksikligin giderilmesi için baslatilan çalismalar sonucunda mimari projesi daha önce ihaleye çikartilan, sehitlerimiz için yaptirilacak anitin insaat ihalesi de Valiligimiz Merkez Ilçe Köylere Hizmet Götürme Birligimiz tarafindan ihale edildi. Yer tesliminden itibaren 240 gün içinde çalismalar tamamlanarak, sehitlerimize ve Giresun'umuza yakisir bir sehitlik anitimiz ve tören alanimiz olacaktir. Ihtiyaç olmamasi temennisiyle bu sehitligimizi sadece anma amaçli, onlarin aziz hatiralarini hafizalarimizda canli tutmak ve sehitlerimizin ruhuna dualar okumak için kullanalim. Bu vesileyle tüm sehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, ruhlari sad, mekanlari cennet olsun."

Kaynak: AA