Ülkede Çikan Yanginlardan Dolayi Nemrut Dagi'nda Agaç Dikimi Gerçeklestirildi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan Nemrut Krater Gölü’nde, ülkede meydana gelen yanginlardan dolayi agaç ve fidan dikimi gerçeklesti.

Ülkede Çikan Yanginlardan Dolayi Nemrut Dagi'nda Agaç Dikimi Gerçeklestirildi
Tatvan Belediyesi ve Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan organize edilen programda ülkemizde çikan yanginlardan dolayi Nemrut Dagi’nda fidan dikimi gerçeklestirildi.

Fidan ekiminin ardindan yanginda hayatini kaybedenler için dualar okundu.

Konu ile ilgili açiklama yapan Tatvan Belediye Baskani Mehmet Emin Geylani, “Türkiye’nin en büyük Dünya’nin da ikinci en büyük krater gölündeyiz.. Bizim her sene düzenledigimiz Nemrut etkinlikleri vardi. Biz bu seneki etkinliklerimizi özellikle dikkat çekmek ve bu farkindaligi yasatmak için Nemrut Krater Gölü’nde yapmak istedik. Burada genç çocuklarimizla, genç fidanlarimizla beraber rahmete gitmis olan vatandaslarimiza ve bu yangini söndürmek için hayatini kaybetmis olan görevliler anisina burada bir agaç ve fidan ekimi düzenledik. Gerçekten cigerlerimiz yandi. Dünyanin cigerleri yandi. Allah bunlara firsat vermesin. Biz burada Tatvan halki adina burada gençlerimizle beraber söz veriyoruz, yanan her agacin misliyle on misliyle Tatvan’imiza ekecegiz insallah. Bunun ilk baslangicini burada baslattik. Yil itibariyle bir yanmissa bin ekecegiz. Allah’in izniyle hem biz hem de gelecegimiz burada. Bundan dolayi kimse bizi sindiremez. Ben tekrardan rahmete giden vatandaslarimiza ve görevlilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine sabir diliyorum. Yaralilara da acil sifalar diliyorum. Buraya gelen tüm hemserilerimize tüm basin mensuplarimiza da ilgi ve alakalarindan dolayi çok tesekkür ediyorum. Sag olun var olun” dedi.

Kaynak: İHA