Çildir Gölü'nde Gün Batimi Bir Baska Güzel

Çildir Gölü’nde gün batimi bir baska oluyor. Kizila bürünen göl görenleri etkiliyor.

Çildir Gölü'nde Gün Batimi Bir Baska Güzel
Dogu Anadolu’nun en büyük gölleri arasinda yer alan Kars Çildir Gölü’nde, gün batiminda kartpostallik görüntüler ortaya çikti.

4 mevsim bir baska güzel olan Çildir Gölü, kisin atli kizaklarla üzerinde vatandaslara kizak kaymanin keyfini yasatirken, yaz aylarinda ise gün batiminda ziyaretçilerine unutulmaz anlar yasatiyor.

“Çok keyifli zamanlar geçirdik”

Ailesiyle birlikte hem gün batimini izlemek ve hem de sehrin kalabaligindan kurtulmak için Çildir Gölü’ne geldigini ifade eden Okan Avsar, “Çildir Gölü çevresindeki tek mesire alani burasi, Çildir Gölü Kütük Evi olarak biliniyor. Geldik gayet de keyifliydi. Küçük bir alan olsa da insanlarin yogun ilgi gösterdigini biliyoruz. Hafta sonundan ziyade hafta içi buraya gelme gayreti gösterdik ve geldik. Gerçekten yazin son günlerinde burada çok keyifli vakit geçirdik. Aksam saatlerinde gölün serinligini de hissederek ve gün batimini çok keyifli zamanlar geçirdik diyebiliriz” dedi.

Özellikle son günlerde Kars’a yogun olarak disaridan Dogu Ekspresi ile gelen vatandaslarin ilk ugrak yerinden birisi de Çildir Gölü oluyor. Çildir Gölü’ne gelen vatandaslar burada sevdikleriyle birlikte hem serin sularda yüzüyor, hem de aksam saatlerinde gün batimini izliyor. Çildir Gölü’nde gün batimini izleyen vatandaslar daha sonra Kars merkeze hareket ediyor.
Kaynak: İHA