Sagduyu Ve Dereboyu Caddesi'nin Altyapi Sorununu Çözüyor

ASKI Genel Müdürlügü, her yagista su taskinlarinin yasandigi Mamak Sagduyu Caddesi ile Dereboyu Caddesi’nin kanalizasyon ve yagmur suyu hatti imalati için harekete geçti. Dereboyu Caddesi’nde devam eden imalat çalismalarinin 2 ay içinde tamamlanmasi planlanirken, Sagduyu Caddesi’ndeki çalismalarin ise 30 Agustos tarihine kadar bitirilmesi hedefleniyor.

Sagduyu Ve Dereboyu Caddesi'nin Altyapi Sorununu Çözüyor
Ankara Büyüksehir Belediyesi, kentin altyapi, kanalizasyon ve yagmur suyu hatti sorunlarini çözmek için çalismalarini sürdürüyor. ASKI Genel Müdürlügü, altyapi sorununun yasandigi Mamak ilçesi Yesilbayir Mahallesi Sagduyu Caddesi’nde çalismalara basladi.

Bölgede çalismalarin baslatildigi bir diger nokta ise Dereboyu Caddesi olurken, ASKI ekipleri taskin ve sel baskinlarinin yasandigi caddede 650 metre yagmur suyu ve atik su imalati yapimi için yogun mesai harciyor.

Mamak Dereboyu Caddesi’nde de yagislara karsi altyapi çalismalari devam ediyor

Mamak ilçesi Dereboyu Caddesi’nde yillardir yasanan taskin ve sel baskinlarini önlemek için de altyapi çalismalarini hizlandiran ASKI Genel Müdürlügü Kanal Insaat Dairesi ekipleri, bin 800 milimetre çapinda betonarme boru imalatina devam ediyor. Cadde üzerinde 650 metre yagmur suyu hatti imalatinin 230 metresi tamamlanirken, yaklasik 2 ay sürecek çalismalarin ardindan taskin ve sel baskinlari ile can ve mal kayiplarinin önüne geçmeyi hedeflediklerini belirten Kanal Insaat Daire Baskani Mehmet Ali Sismanlar, su bilgileri verdi:

“Mamak Dereboyu Caddesi’nde yagmur suyu ve pis su hatlarinin ayristirilma isini yapiyoruz. Bu bölgedeki kentsel dönüsümdeki yapilasma yogunlugu ve yagis rejiminin degismesinden dolayi hatlarin yetersizligi söz konusu. En son 9 Haziran’da meydana gelen sel baskinlarinin önüne geçmek için ana kolektörlerimizi yeniliyoruz. Ilk etapta yaklasik 700 metre civarinda 1800 milimetre çapinda yagmur suyu desarj hatti ve 300’lük su kolektör hattini yapiyoruz. Burada yasayan vatandaslarin bu tür sorunlari bir daha yasamamalari için çalismalarimizi hizli bir sekilde tamamlayacagiz. Kalan kisimla ilgili projelendirme ve yapim planlamasi yapilmakta. Ankara’nin muhtelif yerlerinde bu tür sorunlarimiz var, planlamalarini yapiyoruz ve kisa bir sürede de faaliyete geçirecegiz.”
Kaynak: İHA